YouTube uzun videolar için

YouTube uzun videolar için "Bölümler" özelliğini yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-29 18:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube, servisine işlevsel özellikler dahil etmeye devam ediyor. Her zaman kullanıcıların deneyimini artırmaya yönelik hamleler gerçekleştiren şirket, şimdi ise uzun videolar için oldukça kullanışlı olacak olan bölümler özelliğini servisine dahil etti. Bu özellik ile beraber videoları parçalara ayırarak istediğiniz bölüme hızlıca atlamanız sağlanacak. Daha öncesinde YouTube platformunda uzun videolar izlediyseniz, içerik oluşturucularının videonun belirli bölümlerine zaman damgaları eklediğini görmüşsünüzdür. Bu noktalar, uzun olan videoda sizin istediğiniz bir bölüme hızlıca geçiş yapmanızı sağlayacaktır. Örnek olarak bir videonun giriş kısmını hızlıca geçip konuya direkt giriş yapmak isteyebilirsiniz. Gelen zaman damgaları özelliği ise tam bu noktada işe yarar olacak.

YouTube bölümler özelliği yayınlandı

YouTube 'Uyku zamanı hatırlatıcısıYouTube 'Uyku zamanı hatırlatıcısı" özelliğini kullanıma sundu

Kullanıcıların eksikliğini hissetmiş olduğu bu özellik nihayet YouTube tarafından yapılan son açıklama ile beraber platforma kazandırıldığı duyuruldu. Buna göre artık video bölümlerine izin verecek ve bir süredir test aşamasında olan bu özellik olumlu geri bildirimler aldığı için platformda sürekli bir şekilde aktif olacak. YouTube’a gelen bu yeni video bölümleri özelliğinin nasıl çalıştığına bakacak olursak, video oynatıcının olduğu bölümde bulunuyor. Kullanıcılar atlamak istedikleri noktaya direkt bir şekilde gitmek için zaman damgaları bu özellik sayesinde gösteriliyor. Şuan için çok fazla videoda yer almayan bu özelliğin önümüzdeki günlerde içerik oluşturucular tarafından çok daha fazla kullanılacağı düşünülüyor.

YouTube’un bu yeni özelliği tamamen isteğe bağlı bir şekilde geliyor. Bu kapsamda içerik oluşturucuları videolarında dilerlerse bu özelliğini kullanmayabilirler. Ancak bölümlere sahip olan videolarda özelliğin oldukça başarılı bir işleve sahip olacağı da düşünülüyor. YouTube’un bu yeni özelliği web haricinde iOS ve Android platformlarında da yayınlandığını belirtelim. Daha çok uzun videolarda söz konusu bu bölüm özelliği ile karşılaşabilirsiniz.


YouTube Music önerilen özelliği kullanıma sunulacakYouTube Music önerilen özelliği kullanıma sunulacak
YouTube arama sonuçları için yeni özellikYouTube arama sonuçları için yeni özellik

PAYLAŞ