YouTube 'Uyku zamanı hatırlatıcısı

YouTube 'Uyku zamanı hatırlatıcısı" özelliğini kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 18:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Özellikle pandemi dönemlerinde insanların daha fazla zaman geçirmeye başladığı YouTube kullanıcılarını uyumaları için yönlendirecek yeni bir özellik yayımladı.

Corona virüs salgını nedeniyle pek çok internet kullanıcısının ilk tercihleri arasında YouTube geliyor. Bu dönemin hayatımızda değiştirdiği en büyük şeylerden biri de uyku düzenimiz oldu. Pek çok kullanıcıyı YouTube girdiğinde “Bir video daha diyerek” sabahlıyor. Popüler video platformu ise bu durumun önüne geçmek için Android ve iOS sürümlerinde eş zamanlı yeni bir özellik yayımladı. Ekran süresi yönetimi ve dijital sağlık özelliklerini geliştiren YouTube artık kullanıcılarına uyumaları gerektiğini hatırlatacak.

Spotify YouTube'a nasıl bağlanır?Spotify YouTube'a nasıl bağlanır?

Uzun saatler boyunca ekran karşısında vakit geçirmek hem uyku düzeninin hem de göz sağlığının bozulmasına neden olabiliyor. Pandemi döneminde kullanıcılarına sık sık yeni güncellemeler sunan YouTube ise yayımlanan yeni özelliği ile artık kullanıcılarının uyku düzenin zarar görmemesi için uyku hatırlatıcısı eklemeye izin verecek.

YouTube uyku düzeninizi korumanıza yardımcı olacak

Özellikten faydalanmaya başlayan kullanıcılar YouTube’un ne zaman hatırlatma yapmasını istediklerini de belirleyebiliyor. Gelen uyarı izlediğiniz videoyu direk olarak bölebiliyor ya da video sonunda ekranda beliriyor. Ancak tabi bu noktada ne yapacağını seçmek kullanıcıya ait oluyor. Her hangi bir kilit özelliği bulunmadığı için dilerseniz uyarıyı geçerek video izlemeye devam edebiliyorsunuz.

YouTube dünya genelinde çöktü

YouTube’nin bu yeni yayımladığı özellik bir yönüyle ekranlarda saat 22.00’dan sonra yayımlanan” Haydi çocuklar uykuya” kampanyasına benziyor. Tek fark YouTube’nin bunu dijital ortamda ve ayarlanabilir olarak sunuyor olması.

Son dönemlerde sağlık odaklı çeşitli özellikler yayımlayan platform geçtiğimiz senelerde de kullanıcıların günlük video izleme alışkanlıklarını takip edebileceği bir özellik yayımlayarak kullanıcılara zamanlanmış ara verme hatırlatıcıları ile çok video izlediklerini hatırlatan özellikler sunmuştu.

Platformun yeni yayımladığı “Uyku zamanı hatırlatıcısı” özelliği ise bugünden itibaren hem iOS, hem de Android kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Ancak özelliğin tüm ülkelere yayılması biraz zaman alacağından YouTube’nin güncel versiyonunu kullanmanıza rağmen özelliğe erişim sağlayamıyorsanız birkaç gün beklemeniz gerekebileceğini de hatırlatalım. YouTube hakkındaki gelişmelerden ve yeni özelliklerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


İlgili uygulamalar
Yenilenen YouTube Müzik, daha sade bir tasarım sunuyorYenilenen YouTube Müzik, daha sade bir tasarım sunuyor
YouTube 720p seçeneği HD olarak sayılmıyor!YouTube 720p seçeneği HD olarak sayılmıyor!

PAYLAŞ