YouTube Music için yeni bir tasarım yolda - Haberler - indir.com

YouTube Music için yeni bir tasarım yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-27 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2018 senesinde piyasaya sürülen YouTube Music, YouTube sayesinde kısa zamanda büyük bir ivme kazanmıştı. Yeni bir güncelleme üzerinde çalışmaya başladığı bilinen YouTube Music yeni güncellemeyle sanatçı profillerindeki albümler ve single’lar için tablo görünümüne kavuşturacak.

Piyasaya giriş yaptığı günden bugüne pek çok özellik kazanan YouTube Music, sanatçılar için verdiği desteği genişletecek. Bunun için yeni bir tasarım üzerinde çalışmaya başladı. Yeni güncellemeyle birlikte şarkıcılar ve müzik gruplarının tüm şarkılarını görüntülemek kolaylaşacak. Yeterli sayıda şarkısı olan şarkıcı veya müzik grupları sanatçı sayfasındaki alt kısımda çıkan listeler yerine artık “Tümünü gör” düğmesiyle tüm şarkıları listeleyecek.

Youtube Müzik yeniliklere imza atıyorYoutube Müzik yeniliklere imza atıyor

Geçtiğimiz test edilmeye başlanan özellik Play Müzik‘i anımsatan tablo tasarımına sahip. bu sayede normalden daha büyük albüm resmi gösterme avantajı da sağlayan yeni tasarım, mobil cihazlarda yoğun bir bilgi akışı sağlayacak.

YouTube Music için yeni tasarım yolda

Yeni özellikte ad ve albüm / EP etiketi aşağıda listelenirken, kullanıcılar artık kaydırma yapmadan da aynı anda yalnızca altı albüme göz atabilecekler. Bu özelliğin liste ve ızgara görünümleri arasında geçiş yapma seçeneği sunacağı düşünülüyor.

Ayrıca yeni tasarım uygulamanın web sürümünde bilgisayar ekranının genişliğine göre daha fazla albüm gösterilmesini sağlıyor. Şimdilik gelen bilgiler yeni özelliğin uygulamanın web sürümünde daha iyi çalıştığı yönünde olsa da, YouTube Music’in bu özellikle hem mobil, hem de web sürümünde erişim kolaylığı sağladığını söyleyebiliriz.

Bugün itibariyle yayımlanan yeni güncellemeyle gelen özellik albümler ve single’lar için olan YouTube Müzik tablosu görünümünün sunucu güncellemesinin ardından tüm cihazlarda kullanılabilir olması bekleniyor


İlgili uygulamalar
YouTube Music, anasayfada benzer şarkıların çalması için bir radyo listesi oluşturuyorYouTube Music, anasayfada benzer şarkıların çalması için bir radyo listesi oluşturuyor

PAYLAŞ