YouTube İçin Haberler Dönemi Başlıyor - Haberler - indir.com

YouTube İçin Haberler Dönemi Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-10 15:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya siteleri ve büyük kuruluşlar tarafından internet ortamının büyük sorunlarından birisi olan sahte haberlere yönelik önlemler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise video izleme platformu olan YouTube cephesinden asılsız haberler ile mücadeleye yönelik yeni bir hamle geliyor. Son dönemlerde TV kanallarının 24 saat canlı yayın yapmaya başladığı biliniyor. Bu noktada haberler ile alakalı video düzenlemeleri ve yayınların YouTube üzerinden yoğun bir şekilde takip edildiği biliniyor. Durum böyle olunca YouTube cephesinden bu yönlü çalışmalar görmeye devam ediyoruz.

YouTube bu soruna çözüm getirecek

Sahte haber videolarının hızlı bir şekilde yaygınlaşması ve milyonlarca kişiye erişmesinden ötürü olaylar farklı ülkelerde yaşanmış gibi gözükebiliyor. Bu probleme ise YouTube tarafından haber servisleri ile oluşturulacak bir bağ ile çözüm getirilemesi hedefleniyor. Google tarafından konu ile alakalı bu servis için 25 milyon dolar gibi bir yatırımın yapılacağı ve dünya genelindeki çeşitli haber şirketleri ile ortaklıklar kurulacağı ifade edildi. Bu ortaklıklar ile beraber yayınlanan videoların haber kaynakları bir bağlantı olarak sunularak sahte içeriğin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Daha çok canlı yayınlar ve son dakika haberler ile alakalı videolar haber kaynağı kısmında haber içeriği ile alakalı önizlemeler yer alacak. Buna tıklayan kullanıcılar ise söz konusu haber kaynağına erişebilecekler. Haberler içeriğinin daha güvenilir olması adına Google?ın bu hizmeti ilk olarak ABD, İngiltere, İtalya, Japoyon, Fransa ve Brezilya gibi başlıca ülkelerde kullanıma sunması hedefleniyor. İlerleyen dönemlerde ise bu servisin tüm ülkelerde aktif olması ve hizmet vermesi beklentiler arasında bulunuyor.





PAYLAŞ