YouTube görüntü kaliteleri düşüyor - Haberler - indir.com

YouTube görüntü kaliteleri düşüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-29 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Müzik dinleme platformu YouTube, yoğun talebe karşılık verilmek adına artık videolarında standart bir yayın hızı sunacak. Bundan önce de Netflix herkes evinde bir şeyler seyretsin diye çözünürlüğe bir üst sınır getirmiştir. 

YouTube, pandemi sebebiyle insanların büyük bir bölümünün evine kapandığı bu dönemlerde Avrupa'da video kalitesine bir sınır getirmeye karar verdi. Alınan bu kararın sebebi ise çok fazla kullanıcı olması sebebiyle hatların boğulmasını engellemek olacak. Reuters'a açıklama yapan şirket, bu açıklamada "Geçici olarak AB içerisindeki bütün trafiği varsayılan olarak standart çözünürlüğe çevireceğine" söz verdi. Bu karar, AB'nin endüstriden sorumlu ismi Thierry Breton'un yayın servislerine yaptığı çağrıdan sonra geldi.

YouTube Karanlık Mod nasıl açılır?YouTube Karanlık Mod nasıl açılır?

Breton ne demişti?

Bir yıldan uzun bir süredir halen devam eden pandemi sebebiyle birçok kişi evinden dışarı çıkmıyor ya da çıkamıyor. Hal böyle olunca da birçok kişi çeşitli sebeplerle internet mecralarına yönelmiş durumdadır. Özellikle de eğitim ve çalışma hayatı için de internet kullanımı tercih ediliyor. Thierry Breton da bu dönem içerisinde yayın platformlarından kıta çapında yayın kalitelerini düşürmelerini istemişti. Bu isteğinin sebebini de yaşanan yoğunluk sebebiyle kıta altyapısının zorlanması olarak gösterildi.

Söz konusu bu çağrıya ilk olarak Netflix cevap vermiş ve 30 gün süre boyunca yayınlarındaki bitrate'i düşüreceklerini açıklamıştı. Bu sayede Netflix'in Avrupa çapındaki trafiği de %25 azalmış olacak. Video konferanslar ve uzaktan çalışma faaliyetleri,  internet yayıncılığı ve oyunların yanında küçük kalan bir trafik yaratıyor. 

Servis sağlayıcıları bu görüşü desteklemiyor

İnternet servis sağlayıcıları ise kendi altyapısının artan talebi karşılayabilecek seviyede olduğu dile getiriliyor. Britanya merkezli telekomünikasyon firması BT yakın zaman içerisinde yapmış olduğu açıklamada %35 ila %60 arasında bir artış gördüklerini, tam kapasitelerine erişene kadar daha çok yer olduğunu belirtmişti. Ülkemizde de aktif olarak faaliyet gösteren Vodafone ve bir başka telekomünikasyon firması olan TalkTalk da BBC'ye yaptıkları açıklama ile beraber, internet trafiğinde artışla karşı karşıya olduklarını ancak bu durumun kapasitelerini zorlamadığını ifade etmişti. Konuya ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha verimli bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


YouTube içerik üreticilerine telif konusunda kolaylık sağlanıyorYouTube içerik üreticilerine telif konusunda kolaylık sağlanıyor
Twitter'da Youtube videoları izlenebilecekTwitter'da Youtube videoları izlenebilecek
TikTok ve YouTube birleşiyorTikTok ve YouTube birleşiyor

PAYLAŞ