YouTube, bilgisayardan müzik indirme özelliğine kavuştu - Haberler - indir.com

YouTube, bilgisayardan müzik indirme özelliğine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-23 14:10:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

YouTube gecikmeli de olsa mobil cihazlarda bulunan video indirme özelliğini bilgisayar kullanıcıları için de yayınladı. Söz konusu bu özellik şu an için test aşamasında ve yalnızca bazı YouTube Premium üyeleri için özel olarak sunuldu.

YouTube kullanıcılarının en büyük sorunlardan biri de elbette ki video indirmektir. Pek çok kullanıcı güvenli olmayan kaynaklar ve uygulamalar kullanarak video indirmeye çalışıyor. Bu siteler ve uygulamalar tarayıcı çerezlerini ele geçirebilir ve kişisel verilerinizin de ele geçirilmesine yardımcı olabilir. Mobil cihazlarda YouTube Premium kullanan kişiler bu duruma kısmen de olsa bir çözüm getiren YouTube, bu çözümü bilgisayar kullanıcılarına da sunmak adına hazırlıklara başladı. 

1 milyon YouTube videosunun kaldırılma sebebi1 milyon YouTube videosunun kaldırılma sebebi

Mobildeki video indirme özelliği masaüstüne geliyor

YouTube platformunun kendi içerisinde video indirme özelliği, indirdiğiniz herhangi bir videonun YouTube uygulaması ve site içerisinde internet gerektirmeden oynatmasına izin veriyor. Ancak maalesef ki indirmiş olduğunuz videoları YouTube uygulaması dışında kullanamayabilirsiniz. Dünyanın en popüler video paylaşım platformunun bu yeni özelliği şu an için tüm kullanıcılara  sunulmadı. Bu özelliği test etme imkanı olan şanslı kişiler arasında olsanız bile kullanmak adına YouTube Premium üyesi olmanız gerekir. 

YouTube'dan bilgisayara video indirme işlemleri

Öncelikle söz konusu bu özelliğe sahip olan şanslı kişilerden olup olmadığını öğrenmek adına youtube.com/new adresine giderek bu test özelliğinin sizin için aktif olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Açılan sayfa üzerinde "Tarayıcınızdan Video İndirin" adlı seçeneği görüyorsanız hemen alt kısmındaki "Dene" butonunu tıklayarak aktif hale getirebilirsiniz. Bilgisayar kullanarak YouTube'dan video indirme özelliğini aktif hale getirmenin ardından yapılması gereken tek işlem indirmek istediğiniz videoyu açıp sağ alt kısmında yer alan "İndir" butonuna tıklamak olacak. İndirme işleminin ardından youtube.com/feed/downloads adresine giderek indirdiğiniz videoyu internete ihtiyaç duymadan keyifle seyredebilirsiniz. Özelliğin açıklama kısmında yer alan bilgilere göre özellik 19 Ekim tarihine kadar test aşamasında olacak. 

 


Akıllı saat kullanıcılarına Youtube Music'ten kötü haberAkıllı saat kullanıcılarına Youtube Music'ten kötü haber
YouTube'dan Discord'a Öldürücü Hamle!YouTube'dan Discord'a Öldürücü Hamle!
YouTube Music, Android 12 Material You tasarımına uygun olacakYouTube Music, Android 12 Material You tasarımına uygun olacak

PAYLAŞ