Yenilenen YouTube Müzik, daha sade bir tasarım sunuyor - Haberler - indir.com

Yenilenen YouTube Müzik, daha sade bir tasarım sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 19:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

ABD merkezli olan arama devi Googlei, kullanıcılardan gelen istekler doğrultusunda YouTube Müzik üzerinde değişiklikler yaparak, yenilenen tasarımı kullanıma sundu. Video devi YouTube'un aynı isimle kullanıcıların beğenisine sunulan müzik akış hizmeti YouTube Müzik, yenilenen tasarımla beraber kullanım sunuldu. Yeni özellikler geliştirilirken diğer hizmetlere göre A / B testlerinden daha fazla faydalanan şirket, Youtube Müzik platformunun yeni tasarımını da kullanıcılardan gelen istekler üzerine özelleştirildi. Bu bağlamda ise ilk olarak kullanıcı arayüzünde yer alan oynatma ekranında yapılan değişiklikler göz önüne çıkıyor. Yenilenen oynatma ekranıyla beraber tüm tuş kontrolleri aynı sayfaya koyan şirket, karıştırma ve tekrarlama gibi tuşlarsa ekranın alt kısmında yer alan ileri / geri tuşlarının yakınına konumlandırılmış durumdadır. 

YouTube Müzik daha sade bir tasarımla geliyor

Aynı ekran üzerinde yapılan bir başka değişiklik ise "Beğendim / Beğenmedim" seçenekleri kapsıyor. Artık çalınan parça başlığının yanında bu ikonlar görünürken tüm ekranı kaplayan 'Şarkı / Video' geçiş tuşu ise en üst kısıma konumlandırılarak çok daha sade bir görünüm elde edilmiştir. Yenilenen arayüz sayesinde kapak resmine hafif bir şekilde dokunmak ise paylaşma, yayınlama ve aynı zamanda tam ekran seçeneklerine ulaşmayı da mümkün hale getiriyor. Buna ek olarak ise sağ alt köşede yer alan seçeneğe dokunarak çakan şarkının sözlerini görmeyi de artık mümkün hale getiriyor.

YouTube Müzik İle Artık Çevrim Dşıyken Şarkı DinlenebilecekYouTube Müzik İle Artık Çevrim Dşıyken Şarkı Dinlenebilecek

 

Daha gelişmiş Keşfet sekmesi

 

Tüm bu yeniliklerin yanı sıra aynı zamanda Google, yeni Keşfet sekmesini de kullanıcıların beğenisine sundu. Bu noktada ise şirket, yeni Keşfet sekmesinde iki ana bölüme odaklanmış olarak gözüküyor. 

Tüm bunların yanı sıra Google, yeni Keşfet sekmesini de kullanıma sundu. Bu noktada şirket, yeni Keşfet sekmesinde iki ana bölüme odaklanmış durumda:

Yeni Yayınlananlar: En son popüler albümler, parçalar ve müzik videolarının yanı sıra dinleme geçmişinize göre yepyeni içerikler de bu kısımda önerilecek.

Ruh Halleri & Türler: İster dinlenme, ister egzersiz yapma, isterseniz de iyi hissettiğiniz bir modda olun, kullanıcılar her an için mükemmel çalma listesini veya türünü bulabilecek.  

Yeniden tasarlanan oynatma ekranı arayüzünün şu an da dünya çapındaki tüm Android kullanıcıları için hazır olduğunun altını çizen Google, Keşfet sekmesinin de iOS ve Android kullanıcıları için erişebilir olduğunu belirtti. 

 


YouTube Müzik Videolarındaki Reklamlar ArtacakYouTube Müzik Videolarındaki Reklamlar Artacak
YouTube Müzik hakkında bilmeniz gerekenlerYouTube Müzik hakkında bilmeniz gerekenler
2019'da en çok izlenen YouTube Müzik videoları2019'da en çok izlenen YouTube Müzik videoları

PAYLAŞ