Yeni raporlar telefon pillerindeki gerçekleri ortaya çıkardı! - Haberler - indir.com

Yeni raporlar telefon pillerindeki gerçekleri ortaya çıkardı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 14:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Cep telefonlarına yeni özellikler ile birlikte üst seviyede bir gelişim yaşanırken bataryalarla ilgili yaşanan sorunlar hala çözülebilmiş değil. İşte yayınlanan son rapor ile birlikte bataryalardaki mevcut durum.

Akıllı telefon markası ve modeli her ne olursa olsun batarya konusunda genel bir şikayet mevcut. Özellikle kullanım süresi arttıkça batarya performansında yaşanan düşüş, pek çok kullanıcının bu konuda sorun yaşamasına neden oluyor. Peki, gerçekten bu konudaki gerçekler neler?

Yeni iPhone Xs Ailesinin Batarya Boyutları Belli OlduYeni iPhone Xs Ailesinin Batarya Boyutları Belli Oldu

Beklenen iPhone Pil Sağlığı Özelliği Geldi

Washington Post'tan önemli rapor

Raporlara göre bataryalardaki önemli gelişmelere rağmen telefonlardaki gelişmiş özellikler bataryaların zorlanması neden oluyor. Şu anda tek bir şarj ile telefonların büyük bir bölümüyle tüm günü geçirmek zor görülürken yoğun kullanımlarda telefonların gün içerisinde 2-3 defa şarj edilmesi gerekebiliyor.

Samsung Galaxy Note 9, Dev Bataryasıyla Dikkat Çekiyor!

Fakat tüm bunların yanı sıra telefonlardaki bataryalarda son amiral gemilerinde dahi bir düşüş görülüyor. Batarya ömrü test sonuçlarını paylaşan Washington Post gazetesi, iOS ve Android işletim sistemlerinin ikisinde de batarya ömrünün düştüğü belirtildi. Bir önceki modellerle yapılan bu karşılaştırma batarya konusunda bir şeylerin ters gittiğini gösterirken daha da artması beklenen oranın düşüş göstermesi kafalarda soru işareti yarattı. Aralarında Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL gibi modellerin de olduğu testlerde Pixel 3 ve 3 XL modellerine göre 2 serisinin daha iyi bir pil performansına sahip olduğu iade edildi. iPhone XS ile iPhone X, Note 9 versiyonlarında da benzer sonuçların elde edildiği testler yenilenen telefonlarda batarya sürelerinin aktarıldığı kadar gerçekçi olmadığı da görüldü.

Tek Şarjla 1 Yıl Kullanım Sunan Güvenlik Kamerası


iPhone XS'in batarya ömrü daha kısaiPhone XS'in batarya ömrü daha kısa
Hangisinin Bataryası Daha İyi iPhone Xs Max vs Galaxy Note 9Hangisinin Bataryası Daha İyi iPhone Xs Max vs Galaxy Note 9
Android Pie'da batarya sorunu baş gösterdiAndroid Pie'da batarya sorunu baş gösterdi

PAYLAŞ