Yeni Photoshop iPad ve Mac İçin Duyuruldu - Haberler - indir.com

Yeni Photoshop iPad ve Mac İçin Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 15:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Adobe, iPad ve Mac platformları için yeni Photoshop özelliklerini duyurdu. Yeni versiyon, Apple kullanıcıları memnun edecek.

iPad ve Mac serisi için yeni Photoshop özelliklerini tanıtan Adobe, yaptığı tanıtım ile birlikte sektörde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yeni özellikler uygulamadaki performansı daha da arttırmayı başarırken kullanımdaki kolaylıklar da çalışmaların kısa süre içerisinde gerçekleşmesini sağlayacak. 

Yeni Keşfet Paneli 

Photoshop için yapılan yeniliklerde en çok dikkat çeken yenilik, keşfet panelinin uygulamaya eklenmesi oldu. Daha fazla çizim seçeneği ile desteklenen keşfet panelinde, geliştiriciler ve kullanıcılar daha farklı çalışmalar gerçekleştirebilecek. Üstelik daha önce arka planın silinmesi gibi pek çok farklı işlemde başarılı sonuçlar veremeyen Adobe Photoshop, tek bir tık ile arka planı silebilecek ve ön planda vurgulanan nesnelerin ayrıştırılmasını sağlayabilecek. Yeni keşfet panelini kullanmak ve incelemek isteyenler ise görünüm bölümünden yeni paneli açabileceği gibi CTRL + F kısa yolunu da kullanabilir. 

Yeniliklerden bir diğeri ise iPad uygulamasına getirildi. Magic Wand olarak adlandırılan sihirli değnek aracında daha başarılı ve net seçimler yapılmasını sağlayan Adobe, özellikle aracı kullanmak isteyenler için araçtaki verimliliği arttırmış durumda. Sihirli düzeltme fırçası da iPad’de artık destekleniyor. Kullanıcılar Apple Pencil yardımı ile fotoğraflardaki belirli bölgeleri kolay bir şekilde diğer bölgeler ile benzer hale getirebiliyor. Örneklenmiş pikseller ile boyama yaparak kusurları düzeltebilecek ve fotoğrafları isteklerine göre şekillendirebilecek olan kullanıcılar, hassas rötuş desteği sayesinde Adobe Photoshop’u daha kolay bir şekilde kullanabilecek.

iPAD’e gelen diğer yenilikler ise Select Subject ve Refine Edge. Bu yeni araçlarla ton ve renge göre alanların seçilmesi, tolerans ve diğer birçok özelliğin ayarlanabilmesi kolay hale getiriliyor.

Projeksiyon

Yeni güncellemede yer verilen bir diğer özellik ise çalışma alanının paylaşılması.  iPad'i HDMI veya USB-C ile herhangi bir harici monitöre veya TV ekranına bağlama imkanı sağlayan Adobe, tuvalin Photoshop UI olmadan tam ekrana yansıtılmasını ve tuvalde yapılacak düzenlemelerin anlık olarak büyük ekranda gösterilmesini de sağlıyor. Abobe’ye göre özelliğin kullanılması için Genel > Gelişmiş altındaki yer alan Canvas Project seçeneğinin seçilmesi yeterli.





PAYLAŞ