Yeni M1 işlemcili Mac'ler Türkiye'de satışa çıktı - Haberler - indir.com

Yeni M1 işlemcili Mac'ler Türkiye'de satışa çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-17 20:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji şirketi Apple’ın M1 işlemcili yeni Mac bilgisayar modelleri ülkemizde resmi olarak satışa çıktı. Resmi internet sitesinde satışta sunulan bu yeni modellerin fiyatları da belli olmuş oldu. Kullanıcılar M1 işlemcili MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini modellerini an itibariyle satın alabilecekler. ABD merkezli Apple, yeni Mac bilgisayarlarını Türkiye’deki internet sitesinde satışa sundu. Bu noktada M1 işlemcili MacBook Air, MacBook Pro ve Mac Mini’yi kullanıcılarına sundu. Apple, diğerlerine göre nitekim uygun fiyatlı olan Mac mini modelini de Türkiye’de uygun fiyata sundu.

M1 işlemcili yeni MacBook Air, markanın bu zamana kadar satışa sunduğu en hafif ve en ince dizüstü bilgisayar modeli olarak sunuluyor. Bu işlemci önceki nesillere göre 3.5 kata kadar daha güçlü olduğu belirtiliyor. Yeni MacBook Air, GPU performansı tarafında ise 5 kata kadar daha güçlü olacağı söyleniyor. Diğer yandan 18 saat ile şirketin en yüksek MacBook Air batarya performansı olacağı da söyleniyor.

Resmi olarak tanıtılan MacBook Air özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan MacBook Air özellikleri ve fiyatı

Yeni MacBook Air, Türkiye’de satışa çıktı

M1 işlemcili modelin performansı kadar termal verimliliği de dikkat çekiyor. Yeni MacBook Air, fanlı bir soğutma ile gelmiyor. Oldukça sessiz olarak çalışan bu modelin soğutulması ise alüminyum ısı dağıtıcılarla sağlanıyor. M1 işlemcili 13 ve 16 inç ekran versiyonlarına sahip yeni MacBook Pro modelleri de dikkat çekici özellikler ile geliyor. Bu yeni işlemci önceki nesile göre 2.8 kat performans yükselişi sunuyor. GPU tarafında ise 5 kata kadar daha iyi bir performans göreceğiz. Yeni MacBook Pro, MacBook Air kadar sessiz olmayacak. Öyle ki fanlı soğutma sistemi ile gelen bu modelde retina bir ekran ve 500 nit parlaklık değeri yer alıyor. True Tone teknolojisine de sahip olan bu modelde P3 renk uzayının yüzde 100’ü bulunuyor.

Yeni Mac mini modeli 7899 TL’den başlayan fiyatlarla olurken, buna ek olarak 10.099 TL ve 12.229 L’lik versiyonları da bulunuyor. Ayrıca MacBook Air tarafında ise 10999 TL’lik başlangıç fiyatı görüyoruz. Daha dolu versiyon 13.699 TL olurken MacBook Pro taafında ise 14.299 TL başlangıç fiyatı ile 16 inç versiyonun 24.999 TL başlangıç fiyatı oluyor.


Resmi olarak tanıtılan MacBook Pro özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan MacBook Pro özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ