Yeni havalimanının ismi 2002 yılında internette alınmış - Haberler - indir.com

Yeni havalimanının ismi 2002 yılında internette alınmış

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-30 13:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

İlk fazı törenle açılan bu yeni havalimanının adı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanının isminin, "İstanbul Havalimanı" olduğunu açıkladı. Açılıştan önce de zaten havalimanının girişine bu isimde bir tabela asılmıştı.

Yeni havalimanının ismi 2002 yılında internette alınmış

İstanbul Havalimanı'nın adı için bir süredir yaşanan domain kapma çılgınlığı da yeni bir boyuta taşındı. Bu yeni havalimanı açılmadan önce hemen hemen tüm alan adı stokları tükendi. Şu ana kadar öne çıkan bazı isimler arasında, "İstanbul Büyük Havalimanı, Hezarfen Ahmet Çelebi, Aldülhamit Han, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Fatih Sultan Mehmet..." gibi isimler bulunuyordu. Ortaya çıkan resmi tabelaya bakıldığında bu havalimanının ismi İstanbul Havalimanı olduğu anlaşıldı.

Google Alan Adı Servisi Hizmete Başladı!Google Alan Adı Servisi Hizmete Başladı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu olan BTK, "Site bilgileri sorgulama" servisine göre "istanbulairport.com.tr" alan adı için Türkiye üzerinden 17 Ağustos 2018 tarihinde tecil ettirildi. 16 Ağustos 2019 tarihine kadar tescilli olacak. Bu alan adını kayıt ettiren kurum ise adının gizli tutulmasını tercih ediyor. Ticari amaçlı kişilerin ve kuruluşların alabildiği "com.tr" uzantısı için, "Faaliyet Belgesi", "Ticari Sicil Belgesi", "Ticaret Sicil Gazetesi İlanı" gibi resmi bazı belgeler gerekiyor. Bu "istanbulairport.com.tr" alan adının alternatifi olarak ise "istanbulairport.com" tam olarak 16 yıl önce alınmış. 2002 yılında Hollanda üzerinden kayıt ettirilen bu domainin bitiş tarihi ise 30 Nisan 2019.

 


Alan Adı Kayıt Şirketi GoDaddy Halka Açıldı!Alan Adı Kayıt Şirketi GoDaddy Halka Açıldı!
Türkçe Alan Adı Piyasası 2014 Raporu Yayınlandı! (infografik)Türkçe Alan Adı Piyasası 2014 Raporu Yayınlandı! (infografik)
Google, arama sonuçlarında alan adı kullanmadan lokasyon bazlı göstermeye başladıGoogle, arama sonuçlarında alan adı kullanmadan lokasyon bazlı göstermeye başladı

PAYLAŞ