Yeni Firefox eklentisi hackerlara karşı sahte E-posta adresi üretiyor - Haberler - indir.com

Yeni Firefox eklentisi hackerlara karşı sahte E-posta adresi üretiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-05 14:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Mozilla'nın Firefox için geliştirilen yeni bir eklenti, internet kullanıcılarının E-posta adreslerini hackerlardan korumak adına kullanıcılara özel sahte E-posta hesapları üretiyor.

Sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan gizlilik odaklı Mozilla kullanıcıların internetteki güvenliğini yükseltmek adına yeni bir adım attı. Tek tıkla gelen kutusunu asıl e-posta adresine yönlendirme yapan e-posta adresi üreten bir eklentiyi şimdilik kısıtlı şekilde kullanıma sunan Mozilla, bu eklentiyle kötü amaçlı kullanıcıları engellemeyi hedefliyor.

Firefox Voice ile sesle kontrol dönemi başlıyorFirefox Voice ile sesle kontrol dönemi başlıyor

Sadece Firefox'ta çalışan bir eklenti olarak kullanıma sunulan “Firefox Private Relay” şimdilik sadece sadece davetle katılımcı kabul etse de kullanıcıların eklentiyi indirmeleri için herhangi bir kod gerekmiyor. Yeni eklenti Firefox mağazasından rahatlıkla indirilebiliyor.

Mozilla Firefox’u kullanışlı hale getiren 6 tüyo

İnternette herhangi bir form doldurulurken otomatik olarak devreye giren bu eklenti tek tıkla formdaki e-posta adresini gerçek e-posta adresinize yönlendirilen "sahte e-postayla" değiştiriyor. Olası kimlik avı sahtekarlıklarının önüne geçmek için geliştirilen bu eklentinin internet kullanıcılarını güvende tutması bekleniyor.

Özellikle son dönemlerde artan siber saldırılarla birlikte artık bilmediğiniz bir site ya da foruma abone olmak oldukça ürkütücü bir hal almış durumda. Kişisel verilerin sık sık hackerlar forumunda satıldığı bu günlerde pek çok kullanıcıya çözüm sunan eklentinin ilerleyen günlerde güncellenmesi bekleniyor. Şimdilik kısıtlı kullanım özellikleriyle kullanımda olan  Firefox Private Relay” eklentisinin tam sürümünün de bu güncellemeyle birlikte yayınlanması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Mozilla Firefox’u kullanışlı hale getiren 6 tüyoMozilla Firefox’u kullanışlı hale getiren 6 tüyo
Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!

PAYLAŞ