Yeni Firefox 63 Daha Güvenli! - Haberler - indir.com

Yeni Firefox 63 Daha Güvenli!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 11:15:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Uygulama

Firefox yeni güncellemesi 63 sürümüyle birlikte Mozilla internet tarayıcısında gizlilik ve güvenliği daha üst seviyelere çıkaracak yenilikler getiriyor.

Mozilla Firefox 63 sürümüyle yayınlandı. Bu yeni sürüm Genişletilmiş İzleme Koruması olarak adlandırılan yeni bir özellik getiriyor. Bu, üçüncü taraf izleyicileri engellemek amacıyla internet üzerindeki gizliliğinizi artırıyor. Mozilla son aylarda veri ve gizliliğe odaklanıyor. Şirket tüm reklam izleme yazılımlarını en baştan engelleme ve ProtonVPN iş birliğiyle ufak bir Firefox kullanıcı grubuna abonelik satma gibi girişimlerde de bulunmuştu. Şimdilik Firefox 63'te Genişletilmiş İzleme Koruması kapalı halde karşımıza geliyor. Ancak kulanıcılara tüm üçüncü taraf izleme çerezlerini engelleme veya tüm izleyicileri toptan engelleme imkanı sunuyor.

Mozilla Firefox 32.0.1 Yayınlandı!Mozilla Firefox 32.0.1 Yayınlandı!

Daha Güçlü Gizlilik Koruması

Kullanıcılar güvendikleri siteler için istisnalar için liste oluşturabiliyor, böyle ce izleyicilerin deneyimi bozmasının da önüne geçebiliyorlar. Mozilla, bu özellikle ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, daha güçlü gizlilik koruması ve üçüncü taraf araçları kullanan küçük web sitelerini istemeden olumsuz etkilememe arasında denge izlediğinin altını da çiziyor.

Apple'ın Safari internet tarayıcısı üçüncü taraf izleyicileri en baştan engelleyen ilk tarayıcıların öncüsüydü. Ayrıca şirket 2017'de Akıllı İzleme Koruması olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir özelik getirmişti. Bu, uygulamaların kullanıcıları web siteleri genelinde izleme yeteneklerini azaltmasında yardımcı oluyordu. Firefox'un getirdiği güncellemeler arasında kullanıcıların en fazla gezindikleri siteleri her zaman gösteren Yeni Sekme sayfası da bulunuyor. Ayrıca Siri Kestirmeleri Firefox iOS sürümüne geliyor. Böylelikle kullanıcılar yeni sekmeleri sesli komutlarla açabilme özelliğini sunuyor. Son olarak yeni internet tarayıcısı sürümü Windows ayarlarına göre, kullandığınız koyu ya da açık moda daha da uygun hale geliyor.


İlgili uygulamalar
Mozilla Firefox 37.0 Yayınlandı! Hemen indirin!Mozilla Firefox 37.0 Yayınlandı! Hemen indirin!
Mozilla Firefox 43.0 Yayınlandı,Hemen indirin!Mozilla Firefox 43.0 Yayınlandı,Hemen indirin!

PAYLAŞ