Yeni Bugatti Chrion, kendinden beklenen hız denemelerini yapmayacak - Haberler - indir.com

Yeni Bugatti Chrion, kendinden beklenen hız denemelerini yapmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 08:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Hız limitlerini alışılanın aksine çok farklı kılan ve süpersport otomobiller arasında her daim lider olma yolunda ilerleyen Bugatti, taktik değiştirerek farklı bir yol izleme kararı alıyor.

Sizlerle biraz geçmişe doğru yolculuk edelim. 2016 senesine doğru gidelim ve o sene Bugatti’yi düşünelim. 2016 senesinde sıra dışı tasarıma sahip olan Bugatti Chiron ve bin 479 beygir güç üreten, W16 dörtlü turbo şarj motoru sayesinde tüm rekorları alt üst etmeyi başaran Bugatti, o dönemden beri büyük ses getiren firmalar arasında yerini aldı. Sürekli yenilik peşinde koşan Bugatti, bu sene piyasaya sürülen yeni versiyonu ile bütün otomobil dünyasına yeni rekorların liderini getirdiği düşüncesine herkesi inandırdı. Ancak beklenen sonuç istenilen gibi olmadı ve herkes hayal kırıklığı yaşadı.

Otomobilin çıkarabileceği maksimum hız elektronik olarak 420 km hız olarak nitelendirdi

Chiron yeni modeli ile son hız deneme testlerine katılmayacağını duyuran Bugatti'nin CEO'su Stephan Winkelman, yaptığı açıklamada otomobilin çıkarabileceği maksimum hız elektronik olarak 420 km hız olarak nitelendirdi. Verilen bu veriler ile çıkan sonuca göre ise yeni araç, Veyron SS’den daha yavaş hareket edeceği sonucuna ulaşılıyor. Top Gear’ın sevilen sunucusu Jeremy Clarkson, Tne Grand Tour’ın ikinci sezonunda diğer firmalara nazaran dünyada üretilen en hızlı araç olacak sözü istendiği gibi olmadı.

Bugatti herkesi şaşırtıyor

En hızlı araç olma özelliğini 447 km hız olarak belirleyen Koenigsegg Agera RS, resmi kayıtlara bu şekilde geçmeyi başardı. Geçtiğimiz yıllarda hem Koenigsegg Agera RS hem de Bugatti hız testi yaptı ve testin sonucunda Koenigsegg Agera RS, Bugatti’nin önünde tamamlayarak en hızlı araç olma özelliğini almıştı. aracın hız limitlerini test etmek gibi bir planları olmadığını ifade eden Bugatti'nin CEO'su Stephan Winkelman, bu otomobilin diğer superspot otomobillerin aksine çok daha farklı özellikler barındırdığı ve bu anlamda insanların dikkatini çekmek istediklerinin altını çizdi. Aynı zamanda Vitesse modelinin üstü açık versiyonunun olmayacağına dikkat çeken şirket yetkilileri, herkesi fazlası ile şaşırttı. Bugatti’nin neden bu denli farklı bir politika izlediğine kimse anlam veremiyor ancak bütün Bugatti hayranları ve aynı zamanda rakipleri gözlerini firmaya dikerek bahsi geçen güçlü makineyi yapıp yapamayacağını takip ediyorlar.

 

 





PAYLAŞ