Yeni başlayanlar için en iyi 5 ücretsiz müzik programı - Haberler - indir.com

Yeni başlayanlar için en iyi 5 ücretsiz müzik programı

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-27 20:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Müzik alanında amatör olsanız da eğer cihazlar üzerinden müzik yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız, iyi bir programa sahip olmanız gerekir. İşte yeni başlayanlar için en iyi 5 ücretsiz müzik programı.

Müzik çoğu kişi için büyük bir tutku olduğu gibi artık telefonlardan bilgisayarlara kadar her alanda farklı müzik projelerine imza atmak mümkün. Bu bakımdan tercih ettiğiniz bir program yoksa ya da yeni başlayacaksanız sizler için önerdiğimiz programlarla iyi bir giriş yaparak müzik bilginiz ve yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Müzik programları ile başlatacağınız müzik kariyerinizi kendi yetenek ve beklentilerinizi doğrultusunda daha da geliştirebilirsiniz. Özellikle giriş aşamasını başarılı bir şekilde atlattıktan sonra sizlere daha fazla özgürlük ve çeşitli araçlar sunan premium seçeneklere geçebilirsiniz.

Apple, Müzik Analiz Şirketi Asaii'yi Satın AldıApple, Müzik Analiz Şirketi Asaii'yi Satın Aldı

1. GarageBand (Mac)

Dijital müzik yapma noktasında en güçlü müzik programlarından bir tanesi olan GarageBand, sadece Mac platformunda destekleniyor. Üstelik App Store üzerinden de kolay bir şekilde indirilebilir durumda olan araç rehberler sayesinde ilk olarak programın öğrenilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcıların zorlanmadan dijital müzik yapmasını mümkün hale getiriyor.

Özel bir arşive sahip olması sayesinde müzik yapmak isteyen kişilere seçenekler sunan program sayesinde eşsiz çalışmalara imza atabilirsiniz. Üstelik program ara yüzünün sadeliği ve kolay bir şekilde kullanıma sahip olması programın en cazip yönlerinden birisi.

2. DarkWave Studio (Windows)

Özellikle Windows işletim sistemi kullananlar için en iyi alternatiflerden bir tanesi olan DarkWave Studio, Windows XP işletim sisteminde dahi destekleniyor. Bu açıdan çoğu kullanıcının tercih edebileceği ve ücretsiz bir şekilde kullanabileceği uygulama, farklı araçlarıyla müzik yeteneğinizi daha da geliştirmeniz adına sizlere destek sağlıyor.

Özel bir sanal Studio, düzenleyiciler ve kaydediciler gibi pek çok araca sahip olan uygulama ile sesler arasında geçişler yapabilir, sesleri karıştırabilir ve çok farklı enstrümanları kullanabilirsiniz. Üstelik yüksek ses kalitesinde kayıt imkanı da sunan uygulama sayesinde herhangi bir ses kaybı yaşamadan HD kalitede projeler gerçekleştirebilirsiniz.

3. Audacity (Windows, Mac, Linux)

Farklı platformlarda desteklenmesi sayesinde pek çok kişinin tercih ettiği bir program olan Audacity, dosyalarınız üzerinde basit bir şekilde düzenlemeler yapmanızı sağlıyor. Sesleri birbirine ekleme, kesip yapıştırma işlemleri bu uygulama ile oldukça kolay.

Audacity ile şarkıları düzenleyebilir, ses dosyalarını işleyebilir, MP3, WAV ve AIF gibi geniş bir formattaki dosyaları dışa aktarabilirsiniz. Arabirimi basittir. Aynı zamanda çok çeşitli efektler ve ayarlar ses mühendisliği konusunda herhangi bir bilginiz yoksa dahi kolayca kullanılabilir durumda. Uygulama PC, Mac ve Linux sistemlerinde ücretsiz olarak indirilebilir durumda. Audacity en çok kullanılan ses yazılımlarından biridir ve kullanımı kolay bir arayüz ve navigasyon ile ses oluşturmaya başlamak için harika bir yoldur. Bu bakımdan başlangıç için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 

Windows İçin En İyi Ses Kesme Programları

4. LMMS (Windows, Mac, Linux)

LMMS (Linux MultiMedia Studio) hem Mac hem PC'de hem de Linux'ta bulunan çapraz platform müzik prodüksiyon yazılımıdır. Tüm müzik yapımcıları için uygun olam program yeni başlayanlar için de iyi bir seçim olacaktır.

LMMS, melodileri (Şarkı Editörü) ve ritimleri (Beat + Bassline Editor) oluşturmanın yanı sıra kendi karışımlarınızı (FX editörü) hazırlamanıza ve ayarlamanıza yardımcı olacak beş editöre sahiptir.  LMMS'nin diğer iyi özellikleri arasında, harici yazılımla uyumluluğu dikkat çekmektedir. Program, bir müzik parçasına çok sayıda ilave efekt ekleyebileceğiniz VST ve LADSPA eklentilerini destekler. Dosyalarınızı MP3, AIF ve WAV olarak dışa aktarabilir ve farklı müzik prodüksiyon yazılımlarından da dosya aktarabilirsiniz. 

LMMS Linux MultiMedia Studio indir

5. Ableton Live 9 Lite (Windows, Mac)

Ableton Live, canlı performans, şarkıların yeniden karıştırılması, müzik kaydı ve daha fazlası için tasarlanmış mükemmel bir dijital ses iş istasyonu olarak dikkat çekiyor. Ableton Live 9 Lite ise bu dijital ses iş istasyonunun ücretsiz olarak alabileceğiniz bir versiyonu olduğu için ücretsiz seçenek arayanlar bu versiyonu indirmelidir. Hem Mac'lerde hem de PC'lerde desteklenen uygulama oldukça hızlı ve düşük sistemlerde de destekleniyor. Aynı zamanda birçok üretici ve müzisyen tarafından kayıt yapmak ve oluşturmak için kullanılan endüstri standardı bir yazılım olması sayesinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kapasitede.


Spotify Yeni Bir Müzik Akışı Özelliği GetiriyorSpotify Yeni Bir Müzik Akışı Özelliği Getiriyor
Facebook profillerine ve hikayelere müzik sabitlenebilecek!Facebook profillerine ve hikayelere müzik sabitlenebilecek!
2018'in En Popüler Müzik Servisi Belli Oldu2018'in En Popüler Müzik Servisi Belli Oldu

PAYLAŞ