Yapay Zeka Sofia, Küçük Çocukların Kodlama Öğrenmesine Yardımcı Olacak - Haberler - indir.com

Yapay Zeka Sofia, Küçük Çocukların Kodlama Öğrenmesine Yardımcı Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 12:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Çocuklara kodlama öğretmek için yeni bir yapay zeka geliştirildi. Küçük Sofia sayesinde çocuklar çok daha rahat bir şekilde kodlama öğrenebilecekler. Düzenli olarak haberlere çıkan Sofia'yı herkes tanıyordur. Fakat onun çok daha küçük olan hali ise o kadar tanınmıyor. Hong Kong ve Los Angeles merkezli bir şirket olan Hanson Robotics, bu iki robotun arkasında yatan marka olarak biliniyor. İşte küçük Sofia'da çocukların kodlama öğrenmesine yardımcı olacak.

Yapay zeka şimdi de StarCraft II oyuncularını yendi

Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı!Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı!

Yapay Zeka Sofia, Küçük Çocukların Kodlama Öğrenmesine Yardımcı Olacak

Sofia, insana olan benzerliği ve hareketleri ile insanların hem ilgisini çekiyor hem de biraz korku salıyor. Çünkü robotların bu derece geliştiğini görmek biraz da olsa ürkünç. Sofia'nın aksine onun daha küçük olan hali çocukların kodlama öğrenmesine yardım edecek. Küçük versiyonunun daha eksik olduğunu düşünmeyin. Orijinal Sofia kadar yetenekli ve çok ince detaylarla tasarlanmış. Şirketin daha önceden bu alanlarda birçok çalışması oldu. Örnek vermek gerekirse daha önceden Einstein takımı isimli bir oyun kuruldu ve bu oyun ile çocuklara fen ve matematik alanında çalışmalar yapması için birçok destek verildi. 

Hanson Robotics yetkilileri, yapay zeka konusunda, bu teknolojiye sahip robotların farkındalık yaratarak çalışmaların yapılmasını sağlamak için bu şekilde bir yol kullanıldığı ifade edildi. Şirketin vizyonunun "robotları hayata geçirmek" için çalışmalar yaptığını söyleyebiliriz. Özellikle çocuklara kodlama öğretme konusunda insanların gönlünü alan şirket çalışmalarına son hızda devam ediyor.


Moskova'da bir otele Yapay Zekalı Seks Robotu GeldiMoskova'da bir otele Yapay Zekalı Seks Robotu Geldi
Canlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldıCanlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldı
Osaka Ünversitesi tarafından geliştirilen robot kafa çok gerçekçi!Osaka Ünversitesi tarafından geliştirilen robot kafa çok gerçekçi!

PAYLAŞ