Yapay zeka destekli EBA Asistan soruları yanıtlayacak - Haberler - indir.com

Yapay zeka destekli EBA Asistan soruları yanıtlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-04 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İlkokul ve lise öğrencilerinin uzaktan eğitim gördüğü EBA platformu ve velilerin akıllarındaki soru işaretlerini gidermelerine yardımcı olacak, yapay zekalı dijital bir asistan desteğine kavuştu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Mart ayında başlayan uzaktan eğitim süreci EBA platformu üzerinden devam ettiriliyor. 

EBA mesleki gelişim alanı?EBA mesleki gelişim alanı?

Oldukça kabalık bir kitleye hizmet vermesiyle dünyanın en çok tıklanan eğitim portalları arasında yerini alan EBA için Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları, yoğun talebi ve gelen soru trafiğini en iyi şekilde yönetebilmek için sistem altyapısını güçlendirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda en yeni geliştirmelerden bir tanesi de EBA Asistan oldu. Öğrenci ve ebeveynlerin sorularına anında yanıt verebilme, sorunları hızlıca çözebilmek ve platformun en etkili biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla

Türk mühendisler yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen dijital asistan EBA platformunda kullanıma sunuldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA Asistan'a ilişkin yaptığı açıklamada “"Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz de öğrencilerimizin derslerinden mahrum kalmaması için uygulamaya aldığımız EBA sistemini tüm dünyaya liderlik edebileceği bir yetkinlikte geliştiriyoruz. Sistemin eksikliklerini hızla tespit ettik ve 'nasıl daha fazla geliştirebiliriz' sorusunu sorduk. Burada ülkemizin yapay zeka alanındaki deneyimli şirketlerinden CBOT, gelişmiş yerli yapay zeka teknolojisiyle bize destek oldu ve kamu-özel sektör iş birliğinin güçlü bir örneğini sergiledik. Bu çalışma aslında ülkemizin kendi kendine yetebilecek seviyede olduğunu gözler önüne seriyor. EBA Asistan ile öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz, sistemle ilgili merak ettikleri her soruyu arkadaşlarıyla konuşur gibi bota yazacak ve bot, gelişmiş doğal dil işleme teknolojisi sayesinde bu soruları hızla anlayıp Milli Eğitim Bakanlığı sistemlerimizden çektiği verilerle doğru cevapları anında verebilecek." İfadelerine yer verdi.

EBA ders akışı nasıl oluşturulur?

CBOT Kurucusu Mete Aktaş ise Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile hayata geçirdikleri EBA Asistan'la ilgili "CBOT olarak 2017'den bu yana sektörlerde yaşanan dijitalleşmeyi ve faydalarını gerek özel kurumlar gerekse kamu kurumlarıyla değerlendiriyor ve bu noktada çözümlerimizi hazır tutuyorduk. Ülkemizde uzaktan eğitimin kaçınılmaz olduğu bir noktaya geldiğimiz bugünlerde ise bakanlığımıza sosyal sorumluluk odağında yerli yapay zeka teknolojimizle destek olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci atlatacağından şüphemiz yok. Biz bu süreçten sonrasına odaklanıp dijitalleşmenin tüm kurumlara nüfuz etmesini yakından destekleyeceğiz. Bu noktada EBA Asistan projesi ile dijitalleşme yönünden dünyaya örnek olacak bir çalışmaya imza atıldı." Açıklamasını yaptı.


EBA akademik destek nedir?EBA akademik destek nedir?
Eba öğrenci girişi nasıl yapılır?Eba öğrenci girişi nasıl yapılır?

PAYLAŞ