Yahoo Japonya'da güvence altında kalmak için 1,6 milyar dolar ödedi - Haberler - indir.com

Yahoo Japonya'da güvence altında kalmak için 1,6 milyar dolar ödedi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-06 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

SoftBank'in internet işletmesi Z Holdings, Verizon'a, Japonya'da kalıcı bir şekilde Yahoo markası ve teknolojisinin hakları güvence altına alması için yaklaşık olarak 1,61 milyar dolar ödeme yapmayı kabul etti. SoftBank'ın internet işletmesi Z Holdings Corp, pazartesi günü içerisinde yapmış olduğu açıklama kapsamında, Verizon Communications Inc' ye Japonya'da kalıcı olarak Yahoo markası ve teknolojinin haklarını güvence atına almak adına 178,5 milyar yen (yaklaşık 1,61 milyar dolar) ödemeyi kabul ettiğini dile getirdi.

Yahoo'nun ABD'deki geri çekilmesinin aksine şirket, SoftBank'in internet işletmesi için Z Holdings olarak yeniden markalandı. Şirket, Japonya ve Güneydoğu Asya'da büyümek adına ödeme uygulaması PayPay ve sohbet uygulaması Line gibi çeşitli hizmetlere sahiptir. Z Holdings'ten yapılan bir basın açıklamasında şirket, "Yahoo Japan Lisans Sözleşmesi feshedilecek olsa da, Yahoo Japan ve Verizon Media iş birliğine dayalı iş ve teknoloji ilişkilerini sürdürecek." ifadesi yer aldı. Daha önce ise Apollo'nun TechCrunch'ın da içinde yer aldığı Verizon'un medya varlıklarını 5 milyar dolara satın alacağının bilgisi aktarılmıştı. Buna göre ise Verizon, Yahoo ve AOL dahil olmak adına medya işletmelerini özel sermaye şirketi olan Apollo Global'a devrediyor. Şirket, bu yılın ikinci yarısında kapanması planlanan 5 milyar dolarlık bir anlaşmada internet devleri ie rekabet içerisinde olacak. 

Arama motoru Yahoo artık bir sanal operatörArama motoru Yahoo artık bir sanal operatör

Verizon, 2017 yılında Yahoo'yu 4.8 milyar dolar karşılığında satın almış ve AOL ile Oath adı altında birleşti. Fakat Oatg projesi büyük ölçüde ivme elde edemedi ve eski AOL CEO’su Tim Armstrong 2018′de şirketten ayrıldı. Oath, Kasım 2018′de Verizon Media Group olarak yeniden markalandı ve Guru Gowrappan tarafından yönetilmeye başlandı. Şu an ise Gowrappan'ın Apollo yönetiminde Yahoo'ya liderlik etmeye devam edeceği belirtildi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 


Yahoo Mail, Gmail ve Outlook’a nasıl bağlanır?Yahoo Mail, Gmail ve Outlook’a nasıl bağlanır?
Yahoo Answers'ın fişi 21 yıl sonra çekiliyorYahoo Answers'ın fişi 21 yıl sonra çekiliyor
Yahoo tekrar satışa koyuluyorYahoo tekrar satışa koyuluyor

PAYLAŞ