Xiaomi'nin katlanabilir telefonu Mi Mix Fold'un tasarımı ortaya çıkmış olabilir - Haberler - indir.com

Xiaomi'nin katlanabilir telefonu Mi Mix Fold'un tasarımı ortaya çıkmış olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-03 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi'nin imzasının yer aldığı ilk katlanabilir akıllı cep telefonu son derece merak ediliyor. Bu konu ile ilgili şirketin yeni bir patenti daha ortaya çıktı. Xiaomi'den katlanabilir akıllı cihaza yönelik patentler gelmeye halen devam ediyor. İlk katlanabilir akıllı cep telefonu modeline Mi MiX Fold adını vereceği iddia edilen şirket, bu seferki patent ile beraber Huawei Mate X benzeri bir katlanabilir akıllı cep telefonu ile karşımıza çıkacağı düşünülüyor. İlk katlanabilir akıllı cihazınızı bu tasarıma göre hazırlama ihtimali oldukça yüksek olan Xiaomi, 2020 yılında katlanabilir taraf için ilk adımı resmi olarak atacak gibi gözüküyor. 

Söz konusu Xiaomi katlanabilir cihazın gövdesi yanında ekran arayüz tasarımı da dahil gözler önüne seren bu patent, genel olarak oldukça mümkün gibi gözüküyor. İnce çerçevelere sahip olacağı düşünülen bu olası model, çiftli ön kamera sistemini ekranında taşıyor. Yeni Xiaomi katlanabilir akıllı cep telefonun arka kısmında bir kamera yer almıyor. Yan kısımdan biraz kalın olarak gözükeceği düşünülen bu cihaz, Huawei Mate X'i de geride bırakacağı izlenimini oluşturuyor. Xiaomi katlanabilir akıllı cep telefonu çalışmasının henüz hayata geçirilip geçirilmeyeceği bilinmiyor. Fakat Xiaomi imzasını taşıyan ilk katlanabilir akıllı cep telefonu gerçekten de büyük merak uyandırıyor. 

Xiaomi Mi 10'nun satış tarihine dair resmi açıklama yapıldı!Xiaomi Mi 10'nun satış tarihine dair resmi açıklama yapıldı!

Katlanabilir telefondan önce Mi 10 Pro geliyor

Xiaomi'nin katlanabilir akıllı cep telefonu pazarında yer alacağı düşünülüyor. Hatta bununla ilgili çeşitli patentler almaya başladığı da dile getirildi. Fakat Xiaomi katlanabilir telefonu Mi Mix Fold'dan önce amiral gemisi nitelikli Mi 10 Pro ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 

Mi Mix Pro hakkında öğrenildiği kadarıyla cihaz Snapdragon 865 işlemci sisteminden gücünü alarak kullanıcılara oldukça profesyonel bir kullanım sunacak gibi gözüküyor. Mi Mix Pro'da 16 GB RAM olması bekleniyor. Bu şekilde cihazın gücü oldukça artırılmış gibi gözüküyor. 128 GB, 256 GB, 512 GB dahili depolama seçenekleri ile beraber gelmesi beklenen telefonun arka kısmında ise dörtlü kamera sisteminin yer alacağı dile getirildi. Kamera diziliminin ise 108 megapiksel + 48 megapiksel + 12 megapiksel + 8 megapiksel şeklinde olacak. Söz konusu bu akıllı cep telefonun başlangıç fiyatı 544 dolar seviyesinde olacak. 5.250 mAh pil kapasitesi 66W hızlı şarj desteği ile daha da güçlendirilen Mi Mix Pro'nun en üst seviye özelliklere sahip olanı ise 644 dolar seviyesinde bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkacak. 

Hem tasarımı ile hem de donanımsal özellikleriyle göz dolduracak olan Mi Mix Pro adlı amiral gemisi nitelikli telefonun yakın zaman içerisinde raflarda yerini alması bekleniyor. Çinli akıllı cep telefonu devi Xiaomi, kısa zaman içerisinde kendini kanıtlayarak rakiplerinin önüne geçmeye başladı. Adım adım ilerleyen Xiaomi, her geçen gün daha büyük değişiklikler ile karşımıza çıkıyor. Mi Mix pro ile adından söz ettirecek gibi gözüken Xiaomi, katlanabilir akıllı cihaz modeli ile de oldukça heyecan uyandırıyor. 


Xiaomi, Nikon, Canon ya da Hasselblad'la ortaklık yapabilir!Xiaomi, Nikon, Canon ya da Hasselblad'la ortaklık yapabilir!
Xiaomi Mi 10 SE'nin teknik özellikleri belli olmaya başladıXiaomi Mi 10 SE'nin teknik özellikleri belli olmaya başladı
Xiaomi Mi 10 serisinde şeffaf versiyon olacak mı?Xiaomi Mi 10 serisinde şeffaf versiyon olacak mı?

PAYLAŞ