Xiaomi Studios, Mi 11 ile İstanbul'da çekilen ilk filmini yayınladı                - Haberler - indir.com

Xiaomi Studios, Mi 11 ile İstanbul'da çekilen ilk filmini yayınladı               

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-04 19:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Xiaomi Studios tarafından sadece Mi 11 modelleri ile çekimi tamamlanan yeni film Journey’i yayınlandı.

Son dönemlerde Türkiye'de yaptığı yatırımlar ve yenilikleri ile dikkat çeken Xiaomi, Türkiye'ye özel bir prodüksiyon çalışması gerçekleştirdi. Dünyanın pek çok farklı ülkesinde benzer çalışmalara imza atan ve bu çalışmaların gerçekleştirilebilmesi adına Xiaomi Studios adı altında özel bir ekip kuran Xiaomi tamamı İstanbul'da çekilen ve Mi 11 modellerinin kullanıldığı ilk filmi için özel bir tanıtım yaptı.

Resmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 11 5G Lite özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 11 5G Lite özellikleri ve fiyatı

Xiaomi’den Türkiye’ye özel film

Filmde yönetmenlik koltuğunda Gizem Kuru otururken, oldukça farklı bir deneyim ve teknik tercih edildi. Mevcut filmde  Xiaomi Studios tarafından telefonun kamera özelliklerine özel bir vurgu yapıldı. Açıklamalara göre filmde 4K görüntü kalitesinde 24 30 ve 60 kare çekim özellikleri kullanılmış. Farklı modları ve özellikleri destekleyen kameranın tüm imkanlarını kullanan çekim ekibi, ayrıca hızlandırma ve yavaşlatmak tekniklerini de tamamen kameradaki mevcut modlar üzerinden elde etmiş. 

Çekimleri 3 gün sürdü!

Açıklamalara göre tamamı İstanbul'da geçen film için ekip üç gün içerisinde çekimleri tamamlamış. Kısa film olarak hayata geçirilen projede genç bir kızın gün batımını ve gece ile gündüz arasında yaptığı tercihleri ön plana çıkarılıyor.

Yeni proje için yapılan tanıtımlarda yönetmen Gizem Kuru’nun da düşüncelerine yer verilmiş durumda. Cep telefonlarının insan hayatındaki önemine vurgu yapan Gizem Kuru, böyle bir projede yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek “Cep telefonlarının bugünün anılarını yaratmakta ve onları geleceğe taşımakta ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Onlar, hayatlarımızın içindeki en özel anlara tanıklık eden hatta onları bizim için inşa eden ürünler. “Journey” filminde de bu içgörü ile hareketle, anılarımıza olan yolcuğu işlemek istedim. Xiaomi Mi 11, bana hem gündüz hem de gece içinde yarattığımız anıların ifade edilmesi için harika bir fırsat sundu. Telefonun video özellikleri profesyonel bir film çekmeye yetecek kadar iyi. Üç farklı lensin varlığı ve 4K video kaydında farklı FPS özelliklerinde kayıt alınabilmesi, Pro ayarlarda ışık dengesinin kolayca ayarlanabilmesi bu film çekimlerinde bize kaliteli sonuçlar verdi. Xiaomi Studios’un böylesine önemli bir projesinde yönetmen olarak yer almaktan dolayı çok mutluyum.” dedi. 

İşte Xiaomi Studios tarafından hazırlanan İstanbul odaklı Journey filmi;





PAYLAŞ