Xiaomi Mi 12'nin sahip olacağı işlemci belli oldu - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 12'nin sahip olacağı işlemci belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-07 17:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon piyasasının önde gelen isimlerinden Xiaomi yakında Mi 12 adını verdiği yeni amiral gemisi serisini tanıtacak. Bir süredir sızıntılarla gündeme gelen serinin hangi işlemciye sahip olacağı da belli oldu.

Akıllı telefon pazarında hem fiyat performans, hem de üst segment telefonlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Xiaomi son iki yılda büyük bir başarı yakaladı. Bir süredir Mi 12 serisiyle gündemden düşmeyen şirketin yeni amiral gemisi serisiyle ilgili sızıntılar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Daha önceki sızıntılarla teknik özelliklerinin bir kısmı belli olan cihaz Snapdragon 895 işlemcisini kullanan ilk akıllı telefon olarak karşımıza çıkacak.

Xiaomi, Megapiksel rekabetinde arayı açıyorXiaomi, Megapiksel rekabetinde arayı açıyor

Xiaomi, Redmi ve POCO için Android 12 tarihleri açıklandı

Çinli kaynaklardan gelen raporlar Snapdragon 895’in gelişiminin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini gösteriyor. Bunun yanı sıra bu yongaya sahip akıllı telefonların bu sene Aralık ayı gibi piyasaya sürüleceğine dair spekülasyonlar yayılmaya başlamış durumda. Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Snapdragon 888’li Xiaomi Mi 11, Aralık ayında resmi olarak piyasaya sürülmüştü. Qualcomm bu yıl piyasaya süreceği amiral gemisi çipinin ismi henüz resmi olarak açıklanmadı. Fakat şirketin yonga setlerindeki isimlendirmesine baktığımızda bu çipin Snapdragon 895 olması muhtemel gözüküyor. Qualcomm aslında Snapdragon 865’in ardından Snapdragon 875 çipiyle seriye devam edecekti. Ama şirket bu çipe Snapdragon 888 adını verdi. Bunun da nedeni, “888”  sayısının Çin’de uğurlu olarak kabul edilmesiydi. “888” ve “865” arasındaki 875 ile 885 geçildiğinden yayımlanan pek çok raporda yeni yonga seti “Snapdragon 895” olarak isimlendiriliyor.

Xiaomi Mi 12 Aralık ayında tanıtılabilir

Xiaomi’nin bu sene piyasaya süreceği amiral gemisi Mi 12 serisi olacak. Geçtiğimiz sene olduğu gibi Snapdragon işlemci setinden güç alacak. Ancak şirket elini hızlı tutmazsa Snapdragon 895’i kullanan ilk marka Lenovo olabilir. Lenovo genel müdürü Chen Jin daha önce önemli bir açıklama yapmıştı. Jin Snapdragon 895 işlemcili yeni Lenovo amiral gemisi, 2021’de yılbaşından önce piyasaya çıkacağını söylemişti. Bugün gelen sızıntılar Xiaomi’nin de Mi 12 sersini yakın tarihlerde tanıtabileceğini gösteriyor. Buda önümüzdeki günlerde iki şirket arasında çetin bir rekabet göreceğimizi gösteriyor.

Yayımlanan rapora göre Xiaomi Mi 12, kamera noktasında büyük iyileştirmeler ile karşımıza çıkacak. Bu doğrultuda Xiaomi Mi 12 Ultra’nın pazara sürüldüğü dönemde en iyi kameraya sahip akıllı telefon olması bekleniyor. Weibo’daki bir sızıntı uzmanının aktardığı verilere göre Mi 12 Ultra, 1 inç boyutunda 192 MP’lik ana kamera sensörüne sahip olacak. Ek olarak en büyük kamera sensörü de Mi 12 Ultra’da bulunacak. Bu sensör kullanıcılara 12 MP’lik çekimler elde etmek için 16 kareyi bir araya getirecek. Ayrıca kamera, ışık ve görüntü yakalamada gibi önemli noktalarda da nesilden çok daha iyi sonuçlar verecek. Donanım konusunda da önceki nesilden daha yetenekli olması beklenen Xiaomi Mi 12 ailesinin nasıl bir performans sergileyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Xiaomi’de ana gündem maddesi güvenlikXiaomi’de ana gündem maddesi güvenlik
Xiaomi, Redmi ve POCO için Android 12 tarihleri açıklandıXiaomi, Redmi ve POCO için Android 12 tarihleri açıklandı

PAYLAŞ