Xiaomi imzası taşıyan mini bilgisayar görüntülendi - Haberler - indir.com

Xiaomi imzası taşıyan mini bilgisayar görüntülendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-03 16:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Xiaomi teknolojinin girebileceği her alana girmeye devam ediyor ve farklı tasarımlarıyla karşımıza çıkıyor. Daha önce telefon dışında; akıllı maske, saç dökülmesini önleyen cihaz, elektrikli scooter ve benzeri pek çok ürünle kullanıcılarına alternatif oluşturuyor. Çin merkezli şirket, taşınabilir mini bilgisayar modeliyle kitle fonlamasına girmiş bulunuyor. Xiaomi Ningmei Rubik’s Cube Mini adı verilen bu bilgisayar, cep telefonu boyutlarında.

Taşınabilir mini bilgisayar Xiaomi Ningmei Rubik’s Cube Mini

Farklı markaların farklı modellerdeki mini bilgisayarlarını görüyoruz. Şimdi ise ürün gamıyla dillerde olan Çinli teknoloji şirketi Xiaomi de yeni bir mini bilgisayar tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Xiaomi’nin alt şirketlerinden Ningbei, tarafından tasarlanan bu mini bilgisayar yine Xiaomi’ye ait ve sizlere daha önce de birçok kez bahsettiğimiz Youpin üzerinden kitle fonlamasına açıldı.

Xiaomi katlanabilir telefon 2021’de tanıtılabilirXiaomi katlanabilir telefon 2021’de tanıtılabilir

Bu bilgisayarın elbette en belirgin özelliği boyutu olsa da bunun yanında metal bir gövdeye ve güçlü bir yapıya sahip. Bu bilgisayar 62x62x42 mm boyutlarına sahip ve dahili olarak 2,7 GHz turbo frekanslı dört çekirdekli Intel J4125 işlemci tarafından destekleniyor.

Cihaz yukarıdaki özelliklere ek olarak ayrıca bir Intel UHD600 grafik işlem birimi ile donatıldı bunun yanı sıra ve dahili 8 GB’a kadar RAM de yer alıyor. Mini PC ayrıca 256 GB’a kadar M.2 sabit diski de içeriyor. Xiaomi Ningmei Rubik’s Cube Mini‘nin kabiliyetleri bu kadar ile sınırlı kalmıyor. Taşınabilir PC, monitörleri, TV’leri ve projektörleri bağlamak için kullanılabilen bir HDMI bağlantı noktasıyla birlikte geliyor.

Ekran tarafında ise 4K yüksek çözünürlüğe sahip olan cihazları destekliyor. Ayrıca bir USB-C bağlantı noktası, iki USB 3.0 bağlantı noktası, bir TF kart yuvası ve 3,5 mm ses jak çıkışına sahip.

Ayrıca Bluetooth bağlantısını ve 2.4G / 5G çift bantlı Wi-Fi’yi de destekliyor. Xiaomi Ningmei Rubik’s Cube Mini son olarak 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla dikkat çekerken fiyat tarafında başlangıç olarak 149 dolara mâl olacak. 8 GB RAM/ 256 GB depolama seçeneği ise 186 dolar olmasının yanı sıra aynı özellikte Marvel sürümlü olanı 201 dolara satışa sunulacak.



PAYLAŞ