Xiaomi Hindistanda Üretim Tesisi Kuruyor - Haberler - indir.com

Xiaomi Hindistanda Üretim Tesisi Kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-18 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in başarılı şirketlerinden Xiaomi, hükumet tarafından ürettikleri akıllı cihazlarını yerel olarak monte işlemini yapmak için bazı büyük tesisler inşa ederek "Make in India" kampanyasını ilk uygulayan şirket oldu. Gün geçtikçe gelişim göstermeye devam eden ve üretim aşamasını artıran Xiaomi şirketi, teknolojik imkanları kendi lehine kullanarak şirketi büyütmeye devam edecek adımlar atmaya yönelik hareket ediyor. Akıllı cihaz üreticisi Xiaomi şirketinin tedarikçi şirketi olan Holitech Technology, çalışmalarını daha da ileriye taşıdı ve Greater Noida‘da bir üretim birimi kurdu. Bunun yanı sıra aynı zamanda üç yıl içerisinde 200 milyon dolarlık yatırım yapma sözü de verdi. Yapacaklarının sınırlarını genişleten şirket, adım adım büyümeye ve daha fazla üretim yapmaya yönelik çalışmalara imza atıyor. 

Akıllı cihaz sektöründe güçlü rakipler ile karşı karşıya kalan Xiaomi, yeni üretim birimi ile daha fazla üretim yaparak hakimiyet alanını genişletmeye yönelik hareket ediyor. Şirket daha önce Hindistan'da da üretim birimleri açma sözü vermişti ve bu sözünü gerçekleştirecek adımlar atarak başarılı işlere imza atmaya odaklanıyor. Xiaomi'nin açmış olduğu tesis dört adet fabrikadan oluşacak ve 25.000 metrekarelik bir alana sahip olacak. Her 300 milyon parça imalat yapılması hedefleniyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda söz konusu bu tesis, sınır 1000 ve sınıf 100 temiz odaya sahip olacak. Siz konusu bu temiz odalar, partikül kontaminasyonunun en düşük seviyeyle sınırlı kaldığı ve üretim işi için ideal ortamın suni olarak korunduğu özel alanlar olarak nitelendirildi.

Xiaomi Redmi Note 7S ile Note 7 Serisinin Çıtasını YükseltiyorXiaomi Redmi Note 7S ile Note 7 Serisinin Çıtasını Yükseltiyor

Holitech Technology, üretim esnasında yerel olarak kamera modülleri, kapasitif dokunmatik ekran modülü, ince film transistörü, esnek baskılı devreler ve parmak izi sensörleri üretecek. Yeni üretim tesisinde üretime, yılın üçüncü çeyreğinde başlanacak. Yani üretim tesisi çok yakın zaman içerisinde belirledikleri başlıklar altında üretim yaparak farklı alanlarda da kendini geliştirmeye yönelik hizmetler verecek. Tesiste üretime yılın üçüncü çeyreğinde başlanacak ve bunun yanı sıra aynı zamanda üç yıl içerisinde yaklaşık 6 bin istihdam sağlanması de beklentiler arasında olan bir durumdur. Çin'in ileri gelen akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi'nin kendisini geliştirmek amacıyla tercih ettiği yeni üretim tesisi kısa süre içerisinde farklı alanlarda da üretim yaparak kendi ürünlerinde de bu ürünleri kullanacak. 

Şirket bu sayede sadece akıllı cihaz değil aynı zamanda akıllı cihaz için kullanılan ürünleri de üretecek. Konu ile ilgili Xiaomi Hindistan Operasyon Direktörü Muralikrishnan B: “Xiaomi, ülkede önemli bir büyümeye tanık oldu. Ayrıca Holitech’in Hindistan’a yönelik planlarının, Hindistan’da elektronik üretim endüstrisi için yeni bir evrim aşamasını müjdeleyeceğini düşünüyoruz ” dedi. Gelecek yıllarda kendisini daha da geliştireceği düşünülen söz konusu bu üretim merkezinin bu yıl üretime başlayacak olması yeni iş sahası yarattığı gibi aynı zamanda üretim aşamasında da kullanıcılara yardımcı olacak. Sadece akıllı cihaz değik akıllı cihazların türevlerini de üretecek olan Xiaomi'nin yeni tesisi şirketin ilerleme kat ettiğini gösteren en önemli detaylar arasındadır. 

 


Xiaomi 2019'a Bomba Gibi BaşladıXiaomi 2019'a Bomba Gibi Başladı
Fiyatı ile Cep Yakmayan Xiaomi Mi Band 4 Tanıtıldı! İşte ÖzellikleriFiyatı ile Cep Yakmayan Xiaomi Mi Band 4 Tanıtıldı! İşte Özellikleri
Xiaomi Anlık Çeviri Cihazını TanıttıXiaomi Anlık Çeviri Cihazını Tanıttı

PAYLAŞ