Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, elektrikli araç sektörüne resmi olarak giriş yaptığını duyurdu. Çin’den konuyla ilgili olarak aktarılan bir rapor ise Xiaomi’nin elektrikli araç ekibini genişletmek adına harekete geçtiğiniz açıklıyor. 

Xiaomi, elektrikli araç üretimine başlayacağını birkaç ay önce dile getirmişti. Çinli teknoloji devi proje kapsamında ilk olarak 10 milyar yuan yani yaklaşık olarak 1.5 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Şirketin 10 yıllık bir süre içerisinde ise 10 milyar dolardan daha fazla yatırım yapmış olacağı da tahminler arasında yer alıyor. Şimdi ise Çin’den aktarılan bir rapora göre Xiaomi’nin elektrikli otomobil konusunda çalışmalarını hızlandırma adına harekete geçtiği görülüyor.

Xiaomi iş ilanı verdi

Elde edilen rapora göre şirket, elektrikli araç çalışmalarını geliştirmek adına ekibi genişletiyor. Buna bağlı olarak ise şirketin belirli pozisyonlar adına pek çok iş ilanı açtığı da dile getiriliyor. Anlaşıldığı üzere Xiaomi, elektrikli otomobil ile ilgili olarak kendisine yardımcı olacak tecrübeli isimleri işe almak istiyor. 

Projenin başında Xiaomi CEO’su yer alıyor

Çin merkezli dev isim Xiaomi, elektrikli araçlar ile ilgili olarak yeni bir yan kuruluş kurdu. Şu an için Xiaomi’nin CEO’su olarak görev yağan Lei Jun da bu yeni akıllı elektrikli araçlar kuruluşunun CEO’su olarak görev alacak. Xiaomi’nin akıllı elektrikli otomobilinin bir tüketici ürünü olması ve kitlesel pazara yönelik tasarlanması da muhtemel olarak değerlendiriliyor. Fakat Xiaomi imzalı ilk otomobilin ne zaman geleceği kesin olarak bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir