Xiaomi akıllı saat üretiminde rakiplerini geçti! - Haberler - indir.com

Xiaomi akıllı saat üretiminde rakiplerini geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-06 18:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Xiaomi, sadece akıllı telefon değil akıllı saat pazarında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Akıllı saat noktasında uzun bir süredir lider konumunda yer alan Apple, 2021 ikinci çeyreğinde liderliği Xiaomi şirketine kaptırdı. Apple’ın ise yeni nesilde Watch 7 serisi ile liderliğe tekrardan geçmesi bekleniyor. Özellikle üst seviye akıllı saat pazarında büyük bir hakimiyete sahip olan Apple, bir süredir tüm akıllı saat pazarının da lider ismi konumunda yer alıyordu. Ancak yeni gelen Pazar analizlerine göre Xiaomi, 2021’in 2.çeyreğinde Apple’ı geçerek en büyük akıllı saat üreticisi olmayı başardı.

Xiaomi en büyük akıllı saat üreticisi oldu

Xiaomi CC11'den Yeni Bilgiler Geldi!Xiaomi CC11'den Yeni Bilgiler Geldi!

Xiaomi’nin Apple’ın liderliğini almasının birkaç sebebi bulunuyor. Xiaomi, geçtiğimiz aylarda popüler serisi Mi Band’i güncelledi. Her yıl ciddi satış rakamlarına erişen Mi Band serisi, Mi Band 6 ile yine başarılı bir ürün serisi olmayı başarmıştı. Diğer yandan ABD yaptırımlarından ciddi oranda etkilenen Huawei, bir yılda %53.9 oranında satış kaybı yaşadı. 2020’nin ikinci yarısında 8.1 milyonluk satış ile Pazar lideri Huawei’nin bir yıl içindeki düşüşü Xiaomi’ye yaradı. 2021’in ikinci yarısında Xiaomi 8 milyon satışa ulaşırken, Apple, 7.9 milyon satış ile Xiaomi’nin arkasında oldu.

Araştırma analisti Canalys’e göre Apple, Watch Series 7 ile satışlarda tekrardan yükselişe geçecek. Xiaomi Mi Band 6 ile büyük satış artışına değinen Canalys, Xiaomi’nin ucuz akıllı saatleri ile bu kadar yüksek satış rakamlarına eriştiğini belirtiyor.


Xiaomi 12 yeni kamera tasarımı ile çıkış yapabilirXiaomi 12 yeni kamera tasarımı ile çıkış yapabilir
Xiaomi'nin En Ucuz Modeli Yakında Çıkıyor!   Xiaomi'nin En Ucuz Modeli Yakında Çıkıyor!   

PAYLAŞ