Xiaomi 360 dönen kameralı akıllı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

Xiaomi 360 dönen kameralı akıllı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi'nin geçtiğimiz yıl içerisinde aldığı yeni bir akıllı telefon patenti nihayet gün yüzüne çıktı. Söz konusu bu patent, tasarımı bir süredir tartışılan ön kameralara farklı bir yaklaşım getiriyor Xiaomi'nin yeni patenti, arka kamera kurulumuna entegre edilmiş ve dönebilen bir mekanizma kullanılıyor. Akıllı telefon tasarımlarının standartlaşmasıyla beraber tasarım denilince akla ilk olarak ekran gözde oranı gelmeye başlıyor. Şirketler ekran gövde oranını artırmak için ilk önce çentikli çentikli tasarımlara başvurdular, daha sonra delikli ekran ve pop-up kameralı tasarımları denediler. 

Son zamanlarda delikli ekran içine yerleştirilen ön kamera tasarımı popüler olsa da şirketler, gerçek tam ekran deneyimi sunmak için çalışmalarını sürdürüyorlar ve Xiaomi'nin yani almış olduğu bu akıllı telefon patenti de bu çalışmaların bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. 

Android 11 beta sürümünü alacak Xiaomi cihazlarıAndroid 11 beta sürümünü alacak Xiaomi cihazları

Xiaomi'nin dönebilir kameralı telefonu yolda

Xiaomi'nin geçtiğimiz almış olduğu bu patente göre Xiaomi, tüketicilere tam ekran deneyimi sunmak için cihaz ön kamerayı arka kamera modülüne entegre edecek. Dönebilme özelliğine sahip olan bu mekanizma, sadece gerekli olduğu durumda ön kamerayı ortaya çıkaracak. Bu sayede ön kamera, tam ekranın bütünlüğünü bozmamış olacak. Teknoloji dünyasının başarılı şirketlerinden Xiaomi, yenilikçi yüzünü bu patent ile ortaya koyuyor. Patentin geleceği hakkında henüz çeşitli bilgiler yoktur. 

Üretici şirketin almış olduğu bu patentteki tasarımın en büyük avantajı, kullanıcıları yatay video ve fotoğraf çekimleri için telefonu yan çevirme zahmetinden kurtaracaktır. Zira yatay pozisyonda bir çekim yapmak istediğinizde telefon yerine kamerayı döndürebileceksiniz. Xiaomi'nin geçtiğimiz yıl almış olduğu söz konusu patent hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edileceği düşünülebilir. Şirketin bu yenilikçi tasarımı geliştiriyor olabileceği gibi rafa kaldırıp yeni tasarımlara odaklanmış olma ihtimali de bulunuyor.


Xiaomi MIUI 12 arayüzünün kamera özelliğinden yararlanabilecek akıllı telefonlarXiaomi MIUI 12 arayüzünün kamera özelliğinden yararlanabilecek akıllı telefonlar
Xiaomi Mi 10 Pro Plus yoldaXiaomi Mi 10 Pro Plus yolda
Xiaomi POCO F2 Pro Türkiye lansmanı yapıldıXiaomi POCO F2 Pro Türkiye lansmanı yapıldı

PAYLAŞ