WordPress İçin En İyi Resim Optimizasyon Eklentileri - Haberler - indir.com

WordPress İçin En İyi Resim Optimizasyon Eklentileri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-29 10:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Görsellerin çok fazla olduğu siteler için optimizasyon, site performansında oldukça etkilidir. Bu nedenle de Wordpress için en iyi resim optimizasyon eklentileri arasından bir seçim yaparak, sitenizi daha iyi hale getirebilirsiniz.

Web siteler için görsellerin kullanımı oldukça önemlidir. Uygun bir şekilde optimize edilmemiş görseller, site açılışını geciktirebileceği gibi sitenin SEO çalışmaları üzerinde de olumsuz bir etki yapabilir. Bu nedenle de web site sahiplerinin görseller konusunda herhangi bir dezavantaj yaşamaması adına resim optimizasyonunu doğru bir şekilde yapması gerekmektedir.

WordPress İçin En İyi Cache EklentileriWordPress İçin En İyi Cache Eklentileri

İşte WordPress en iyi resim optimizasyon eklentileri

  1. Compress JPEG & PNG images

Wordpress’te resim optimizasyonu konusunda en çok indirilen eklenti olan Compress JPEG & PNG images, pek çok avantajı sunuyor. Şu anda resim optimizasyonu konusunda hizmet veren tinyjpeg ve tinypng sitelerinin Wordpress için geliştirilen versiyonu olan Compress JPEG & PNG images, kaliteden ödün vermeden resim optimizasyonu yapılmasını sağlıyor. Eklenti kurulumu sonrasında API Key işlemlerinin yapılması gerekiyor. Fakat bu konuda çok ileri seviye bilgisi olmayan kullanıcılar dahi ekranda yer alacak yönergeleri takip ederek işlemleri tamamlayabilir.

Çoklu Resim Boyutlandırma Programı

  1. ShortPixel Image Optimizer

Resim optimizasyonu konusunda pek çok eklenti sınırlı sayıda resim formatı desteklerken ShortPixel Image Optimizer bu konuda fark yaratıyor. JPG, PNG, GIF, PDF, WebP gibi resim türlerinin optimize edilmesi noktasında destek veren eklenti üstelik kolay bir kurulumu sahip. Eklentinin en büyük handikabı ise ücretsiz üyelik ile sadece 100 resim sıkıştırmaya izin vermesi. Bu nedenle çok fazla içerik giren kullanıcılar için ShortPixel Image Optimizer yetersiz gelebilir.

  1. Smush Image Compression and Optimization

Kullanım noktasında büyük bir kolaylık sağlayan Smush Image Compression and Optimization, kurulum ile birlikte otomatik bir şekilde çalışıyor. Eklenti ücretsiz ve ücretli olarak farklı seçeneklere ve sınırlamalara sahip olduğu için kullanım öncesinde incelenmesi gerekiyor.

  1. Imagify Image Optimizer (Editörün Seçimi)

Pek çok kullanıcının favori eklentisi olan Imagify Image Optimizer, toplamda 50 MB ücretsiz versiyon sınırı var. Fakat çoğu site için büyük bir limit olan 50 MB, yeterli olacaktır.

Kaynak: Arama Motoru


 WordPress için En İyi SEO Eklentileri WordPress için En İyi SEO Eklentileri
WordPress 5.0 Yayınlandı!WordPress 5.0 Yayınlandı!
Wordpress Gutenberg Editörünü Kullanmak İstemeyenler Ne Yapmalı?Wordpress Gutenberg Editörünü Kullanmak İstemeyenler Ne Yapmalı?

PAYLAŞ