WinRAR açığı yeni bir saldırı dalgası başlatıyor - Haberler - indir.com

WinRAR açığı yeni bir saldırı dalgası başlatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-18 17:11:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

WinRAR, bir çok işletim sisteminde kullanılan RAR yani sıkıştırılmış dosyaları açmak amacıyla kullanılan oldukça yaygı bir uygulamadır. Yüksek boyutlu verileri sıkıştırarak WinRAR uygulaması sayesinde sorunsuz bir şekilde açabilirsiniz. 500 milyon kişi tarafından kullanılan WinRAR  uygulamasında bulunan açıklık hackerlerın gözünden kaçmadı. Oldukça ciddi bir güvenlik açığı sunan WinRAR uygulaması, hackerların bu açıklığı kullanarak saldırı gerçekleştiren yaklaşık 100 civarı dosya tespiti gerçekleşti. Uzun yıllardır dosya sıkıştırma ve açma işlemleri ile herkesin ilk adresi elbette ki WinRAR  uygulamasıdır. Fakat yaşanan bu güvenlik açığı sonucunda WinRAR  uygulamasının kullanım durumunda büyük değişiklikler yaşanacağı söz konusu olarak görülüyor. WinRAR uygulaması yaşanan bu güvenlik açlığı ile gündeme bomba gibi düştü. Yaşanan 19 yıllık güvenlik açığını kaldıran WinRAR uygulanması ne yazık ki yeni bir siber saldırıya sebep olmuş durumda. Yaşanan bu olan WinRAR  açısından büyük bir prestij kaybı olacağını ortaya koyuyor. 

İnternetin hayatımızın merkezinde yer alması ile beraber maalesef bir çok güvenlik sorunu ile de karşı karşı karşıya kalıyoruz. Gerek sosyal medyalardan gerek bilgisayarlarımız üzerinden gerekse ihtiyaç doğrultusunda kullandığımız uygulamalar sebebiyle çeşitli güvenlik sorunları ile karşı karşıya geliyoruz. Zaman zaman fark etmediğimiz fakat aslında kullanım durumuna oldukça büyük zararlar veren bu güvenlik sorunları alanında uzman kişiler tarafından sıklıkla takip ediliyor. 

Android için Winrar Uygulaması YayınlandıAndroid için Winrar Uygulaması Yayınlandı

Siber saldırı sayısı artabilir

WinRAR tarafında yaşanan siber saldırı durumunda sayısı artışı olabilir. Güvenlik araştırmacılarının yaptığı değerlendirme sonucunda ortaya atılan WinRAR açığı kısan süre içerisinde giderildi. Fakat yaşanan bu açıklık saldırganları durdurmaya yetmedi. Maalesef bir çok alanda WinRAR  açığı sebebiyle çeşitli siber saldırı durumu söz konusu oldu. Yaşanan WinRAR açığı sayesinde saldırganlar boş durmadı ve açığı kullanarak yaklaşık 100 zararlı yazılımı kullanıcıların bilgisayarlarına gönderdi. Bu durum karşısında kullanıcıları zaman içerisinde büyük bir mağduriyet bekliyor gibi gözüküyor. Geçtiğimiz günlerde gündeme düşen WinRAR açığı ile zararlı yazılım içeren verilere RAR uzantısı verilerek bilgisayarlara gönderildi. Bu zararlı RAR uzantılı dosya açıldığı anda başlangıç klasörü ile karşımıza çıkıyor. Uygulamanın kurulması halinde kullanıcıların bilgisi olmadan zararlı yazılımlar bilgisayarda sürekli çalışacak.

Araştırmalar doğrultusunda zararlı yazılımların daha çok devlet destekli gruplar tarafından kullanımda olduğu ve aynı zamanda ABD vatandaşlarını hedef aldığı yönünde bilgiler verildi. Saldırganlar yaşanan açıklıkları akıllılıkla değerlendirerek kullanıcı bilgisayarlarına sızmayı başarıyor. Saldırgan mensuplar WinRAR teknolojisini korsan içerik üzerinden fark etmiş durumda. Bunu değerlendiren saldırgan gruplar zararlı yazılımların bir tanesini Ariana Grande’nin Thank U, Next albümünün korsan indirmelerinde yer alıyor. Dünya çapında kullanılan ve milyonlarca kullanıcıya sahip olan WinRAR uygulaması korsan içerik bakımında oldukça kolay bir hedef haline geliyor. WinRAR uygulamasını henüz 5.70 sürümü ile güncellemeyen ve korsan içeriklerle haşır neşir olan kullanıcıların tehlikede olduğu göz önüne çıkıyor. Yaşanan bu sorunların yakın zamanda giderilerek kullanıcıların mağduriyetinin telafi edilmesi bekleniyor. Çünkü WinRAR, yaşanan bu sıkıntı kendi cephesinde halletmiş olsa da kullanıcıların mağduriyeti hala söz konusu. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ