Windows 7 için bulunan bir açık ortalığı karıştırdı! - Haberler - indir.com

Windows 7 için bulunan bir açık ortalığı karıştırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-09 17:29:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Günümüzde popüler işletim sistemi sürümü olan Windows 7 hala birçok kullanıcı tarafından tercih edilmeye devam ediliyor. Bu noktada işletim sisteminin güvenliği de hala önemli olurken, Microsoft tarafından güncelleme desteği verilmeye devam ediliyor. Windows 7 güvenlik güncelleştirmeleri yayınlanmaya devam ederken, yaşanan yeni gelişmede Windows 7’nin ana güvenliği tarafında önemli bir açık ortaya çıktı. Yeni güvenlik açığı hem Windows 7 kullanıcılarını hem de diğer Windows sürüm kullanıcılarını etkiliyor. Genişletilmiş güvenlik paketleri, çok katı kurallara sahip olurken söz konusu katı kurallar içerisinde ücret ve versiyon kontrolü de yer alıyor. Her sürümde çalışmayan bu güvenlik güncelleştirmeleri Windows 7 Pro ve Windows 7 Enterprise yazılımlarına hizmet sağlıyor.

Windows 7’de Önemli Güvenlik Açığı

Windows için Apple iCloud nasıl indirilir?Windows için Apple iCloud nasıl indirilir?

Son destek tarihi 14 Ocak 2020 olan Windows 7 kullanıcıları, destek almak için Microsoft’a özel ücret ödeyenlere göre daha dezavantajlı olacak. Bazı şirketler tarafından bir süre daha Windows 7 kullanılmaya devam edilecek. Sürüm ve hizmete göre değişkenlik gösteren fiyatlar, şirket sahibi olmayan kullanıcıları etkilemese de, ortaya çıkan açık dikkatleri çekmiş durumda. Geçtiğimiz ay yayınlanan Windows 7 ESU KB4528069 sürümü, kullanıcıların kendi bilgisayarını genişletilmiş güvenlik güncellemeleri için sınamalarına imkan tanıyor. Bu noktada ortaya çıkan kritik açık, Microsoft’u ayağa kaldırmış durumda.

Normalde Windows 7 kullanıcıdan ESU lisans numarası istiyor ve kayıt alamaz ise sistemi açamıyor. Ancak bazı kişiler tarafından bu durumu atlatan ve güncellemeyi aktif eden bir yazılım ortaya çıkarıldı. Oldukça önemli bir açık olan bu noktada Microsoft’un ciddi bir sorun yaşadığı gözüküyor. Korsanların hazırlamış olduğu bu yazılım ile güvenlik paketlerini ücret ödemeden kullanılması sağlanıyor. Diğer yandan XP ve Vista gibi eski sistemlerde de etkileştirilebilen güvenlik paketleri, ücret ödeyen ve güncel kullanan kullanıcılar tarafından şikayete uğradı.

Henüz şirketten açıklama gelmezken, Microsoft işleri yoluna koymaya çalışıyor.  



PAYLAŞ