Wikipedia’nın kurucusundan Türkiye paylaşımı! - Haberler - indir.com

Wikipedia’nın kurucusundan Türkiye paylaşımı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-27 18:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

29 Nisan 2017’den beri ülkemizde yasaklı olan ansiklopedi sitesi Wikipedia için önemli gelişmeler mevcut. Aylardır söz konusu konu Anayasa Mahkemesinde olurken, geçtiğimiz gün içerisinden mahkemeden olumlu bir sonuç ortaya çıkmıştı. Mahkemenin ilk kısmında Wikimedia Vakfı tarafından yapılan bireysel başvurunun genel kurul tarafından karara bağlanması gerektiği ifade edildi. Dün ikinci sefer toplanan Anayasa Mahkemesi Genel Kurul’u ise asıl müjdeli habere imza atmış oldu. Buna göre gerçekleştirilen oylamada 6’ya karşı 10 oy ile Wikipedia erişimin engelinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verildi. Bu sayede erişim engelinin kaldırılacağı müjdesi de ortaya çıkmış oldu.

Wikipedia kurucusundan Türkiye paylaşımı geldi

Anayasa Mahkemesi tarafından alınan bu karar sonrasında internet ansiklopedisi Wikipedia kurucularından olan Jimmy Wales, resmi Twitter hesabı üzerinden bir Türkiye paylaşımı gerçekleştirdi. İstanbul Boğazı’nda çekmiş olduğu bir fotoğrafı paylaşarak “Tekrar hoş geldin, Türkiye” şeklinde bir açıklamayla paylaşımı yaptı.

Rusya, Wikipedia yerine kendi ansiklopedisini kullanacakRusya, Wikipedia yerine kendi ansiklopedisini kullanacak

 

Welcome back, Turkey! pic.twitter.com/txeAnBMpLE — Jimmy Wales (@jimmy_wales) 26 Aralık 2019

 

 

Wikipedia’nın ülkemizde neden engellediğini hatırlayacak olursak, bu engellenme kararı 29 Nisan 2017’de verildi. Sebep olarak ise Türkiye’yi çeşitli terör örgütü grupları ile aynı safhada göstererek bu tarz yazıların Wikipedia’da bulunması idi. Türkiye ise bu durumdan ötürü Wikipedia internet sitesine olan erişimi tüm ülkede engelledi. Durum mahkeme sürecine taşındı ve 2 yıl gibi bir süre sonra tekrardan erişime açılmasına karar verildi.  


Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia yasağı hakkında kararı belli olduAnayasa Mahkemesi'nin Wikipedia yasağı hakkında kararı belli oldu

PAYLAŞ