WhatsApp'taki Muddy Water, tekrar ortaya çıktı - Haberler - indir.com

WhatsApp'taki Muddy Water, tekrar ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 14:33:43
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

WhatsApp tarafında hızla yayılan tehlikeyi uzmanlar gözler önüne serdi. Bazı ülkeler bu virüsün kurbanı oldu. İşte WhatsApp'taki Muddy Water, tekrar ortaya çıktı

WhatsApp Siber Saldırıları Yeniden Başladı

Whatsapp'ta sesli mesaj özelliğini kullananlara yeni haber!Whatsapp'ta sesli mesaj özelliğini kullananlara yeni haber!

WhatsApp'taki Muddy Water, tekrar ortaya çıktı

2017 yılı içerisinde keşfedilmiş olan, yeni sayılabilecek bir tehdit olan ve özellikle günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp tarafında yeni sayılabilecek bir virüs olan Muddy Water, WhatsApp aracılığı ile birlikte yayılmaya devam ediyor. İlk olarak Suui Arabistan tarafında kamu kurum ve kuruluşlara saldırırken görülen bu virüs, uzmanlara göre bu seferde Türkiye tarafında saldırı faaliyetleri yapacak. Gün geçtikçe büyüyen bu tehlike 2018 yılının başlarından bu yana çok daha geniş bir alana yayıldı.

Muddy Water, geçtiğimiz dönemlerde her ne kadar geçtiği düşünülse de tekrardan gündeme geldi. Oltalama mesajlarının içeriği kamu ve askeri kurumların, telekom şirketlerinin ve eğitim kurumlarını hedeflediği görülüyor. Söz konusu olan bu e-posta mesajları ise MS Office 97 ve 2003 dosyalarını ekte barındırıyor. Kullanıcılar makroları aktif hale getirmeye zorluyor. Daha sonrasında ise bulaşma gerçekleşiyor. Saldırganlar PowerShell, VBS, VBA, Python ve C# scriptleri ve diğer araçlara dair analizler sürmeye devam ediyor.

Zararlı yazılım bulaştıktan sonra, beraberinde yer alan internet adreslerinden birini seçerek komuta merkez ile iletişime geçiyor. Eğer sistemde güvenlik yazılımı olduğu algılanırsa bir dizi script çalıştırılıyor ve PowerShell paketi sistemde bir arka kapı bırakıyor.  Gerçek MS dosyaları da kullanılması nedeniyle kara listelerden kolayca sıyrılmış olan bu zararlı yazılım, beraberinde bulunan PowerShell kodu ile makro uyarılarını ve korumalı görünüm seçenekleri devre dışı bırakabiliyor.


Whatsapp uzun bir süre sonra, Android tabletlere açıldıWhatsapp uzun bir süre sonra, Android tabletlere açıldı
Whatsapp'tan bir ilk!Whatsapp'tan bir ilk!
WhatsApp Kullanıcıları İçin Yeni Özellik GeliyorWhatsApp Kullanıcıları İçin Yeni Özellik Geliyor

PAYLAŞ