Whatsapp'ta yedeklediğiniz mesajlar güvende değil! - Haberler - indir.com

Whatsapp'ta yedeklediğiniz mesajlar güvende değil!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-28 15:49:46
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Whatsapp’ta yedeklenen mesajların Google Drive’da saklanması, mesajlarınızın tehlikeye girmesine neden olacak.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması Whatsapp, dünya genelinde en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması olarak ön plana çıkıyor. Bilindiği üzere Whatsapp kullanıcılarına, mesajlarını yedekleme imkanı sunuyordu. Böylece, uygulamayı başka bir cihazda açtığınız takdirde de mesajlarınız yeniden yükleniyor ve siz istemediğiniz sürece kaybolmuyor.

Bu anlamda geçtiğimiz günlerde Google Drive ve Whatsapp arasında bir ortaklık yapıldığı duyurulmuştu. Anlaşmaya göre, yedeklenen mesajlarınız artık Google Drive üzerinde saklanacak ve Google Drive alan kısıtlaması da yapmıyordu. Fakat elde edilen son bilgilere bakılırsa, kullanıcıların Google Drive’a yedeklenecek mesajları tehlike altında.

Google Drive’daki mesajlar, uçtan uca şifrelenmeyecek

Whatsapp üzerindeki mesajlarınızı koruma altına alabilmeniz amacıyla, uçtan uca şifreleme yapmanız mümkün. Böylece, mesajlarınız siz ve görüşme yaptığınız kişi dışında kimse tarafından okunmuyor. Fakat bu durumun Google Drive’da geçerli olmadığı anlaşıldı. Whatsapp, Drive’da mesajların sınırsız olarak depolanması özelliğinin, 12 Kasım tarihi itibariyle aktif olacağını açıkladı. Bununla birlikte de Drive’a yedeklenen mesaj ve medya dosyaları için, uçtan uca şifrelemenin yapılmayacağını söyledi. Bu durum da Drive üzerinden kötü amaçlı kişiler tarafından mesajlarınızın çalınabileceği ya da okunabileceği anlamına geliyor. Fakat bu konuda Whatsapp sorumluluk kabul etmiyor, çünkü Drive’a yedekleme işlemi tamamen isteğe bağlı olacak. Google, bir yıldan uzun süredir güncellenmeyen Whatsapp yedeklerini de sileceğini söylemekte fayda var.

Google Drive'da yer alan WhatsApp verileri nasıl silinir?





PAYLAŞ