Whatsapp'ın Kurucusundan Şok İtiraf: Kullanıcılarımın Bilgilerini Sattım - Haberler - indir.com

Whatsapp'ın Kurucusundan Şok İtiraf: Kullanıcılarımın Bilgilerini Sattım

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-28 17:10:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Donanım

Whatsapp, kuşkusuz günümüzün en büyük mesajlaşma platformu olarak biliniyor. Kurulduğu günden bu yana herkesin beğenisini toplayan Whatsapp 2009 yılında Jan Koum ve Brian Acton tarafından kuruldu. 2014 yılında ise Whatsapp, 19 milyar dolar karşılığında dolar karşılığında Facebook'a satıldı. Brian Acton, şirketinden ayrılışının birinci yılında ise herkesi şok eden açıklamalarda bulundu. Whatsapp'ın Facebook'a satılmasını değerlendiren Acton "O gün kullanıcılarımın bilgilerini sattım. Her gün bu kararın ağırlığıyla yaşıyorum" şeklinde konuştu. 

Brian Acton, 2018'in başında tüm dünyayı çalkalayan Cambridge Analytica skandalı sonrasında yayılan #DeleteFacebook kampanyasına katılmıştı. Facebook'u Sil adıyla ülkemizde bilinen kampanyaya katılan Acton, Whatsapp'ı sattığı için büyük pişmanlık duyduğunu açıkladı. 1,5 milyon kişinin kullandığı uygulamanın Facebook'a satılması ile kullanıcıların verilerinin gizlilik ilkesi dışına çıkması Acton'u oldukça sarsmış. Brian Acton yaptığı açıklamada "Kullanıcılarımın gizliliğini daha büyük bir fayda elde etmek için sattım. Bir seçim yaptım ve her gün bununla yaşıyorum." şeklinde konuştu. 

Bu iPhone Modeller Artık WhatsApp DesteklemeyecekBu iPhone Modeller Artık WhatsApp Desteklemeyecek

Bu açıklamanın ardından teknoloji dünyasında Mark Zuckerber'e "tek adam" eleştirileri geldi. Facebook 2012 yılında Instagram'ı da satın almıştı. Geçtiğimiz günlerde Instagram'ın kurucuları da istifa haberleriyle gündeme gelmişti. 


WhatsApp’ın desteği sonlandıracağı iPhone modelleriWhatsApp’ın desteği sonlandıracağı iPhone modelleri
WhatsApp Hesabı Kapatma ve Kalıcı Olarak Silme İşlemleriWhatsApp Hesabı Kapatma ve Kalıcı Olarak Silme İşlemleri

WhatsApp sesli arama özelliği videosu


PAYLAŞ