WhatsApp'a mesajların otomatik silinme özelliği geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'a mesajların otomatik silinme özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-11 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma uygulaması arasında en popüler olan WhatsApp, yeni özellikler test etmeye devam ediyor. Şimdi ise WhatsApp’a otomatik mesaj silme özelliği geliyor. Bu söz konusu yeni özellik ile beraber kullanıcıların attıkları mesajlar belli bir süre sonra otomatik olarak silinebilecek. Henüz beta sürümünde ortaya çıkan bu özelliğin ne zaman yayınlanacağı ise belli olmuş değil. Geçtiğimiz haftalarda tüm kullanıcılarına karanlık mod özelliğini sunan WhatsApp, uygulamasına yeni özellikler dahil etmeye devam ediyor. WhatsApp’ın rakip mesajlaşma servislerinde yer alan söz konusu mesajların otomatik silinme özelliği şimdi ise WhatsApp için gündeme geldi.

Daha önce de gündeme gelen bu özelliğin sadece grup sohbetlerinde olması bekleniyordu. Ancak son yayınlanan beta sürümler olan 2.20.83 ve 2.20.84 sürümlerinde mesajların otomatik silinmesinin klasik konuşmalarda da geçerli olacağı gözüktü. Özelliğin beta da olduğundan ötürü çıkmadan farklılık gösterebilmesi de bekleniyor.

Uzun bir süredir beklenen özellik WhatsApp için yayımlandıUzun bir süredir beklenen özellik WhatsApp için yayımlandı

WhatsApp’a mesajların kendini silme özelliği geliyor

Ortaya çıkan fotoğrafa göre mesajların otomatik olarak silinmesiyle beraber bir bölüm yer alıyor. Bu bölüme bastıktan sonra mesajın silinme süresinin seçileceği bir seçenek listesi karşılıyor. Bu ekranda 1 saat, 1  gün, 1 hafta, 1 ay ve 1 yıl gibi seçenekler bulunuyor. Bu özelliğin aktif edilmesinden sonra mesajın gönderim saatinin yanında saat simgesi yer alıyor. Bu saat simgesi ise mesajın ne kadar süre sonra silineceğini karşı tarafa vurguluyor.

Şuan için söz konusu bu yeni özelliğin detayları bilinmezken, kullanıcılara ise ne zaman geleceği belli olmuş değil. Ancak WhatsApp geliştiricileri özellik üzerinde çalışmaya devam ederken, bu kapsamda başka yeni özelliklerinde sunulması bekleniyor. Özellikle depolama sorunu yaşayan WhatsApp kullanıcılarının önümüzdeki dönemlerde sunulacak olan yeni güncelleme ile bu sorununun giderilmesi bekleniyor. Şuan için Beta sürecinde yer alacağını belirtelim.


WhatsApp sahte haberleri azaltmayı hedefliyorWhatsApp sahte haberleri azaltmayı hedefliyor
WhatsApp sohbet geçmişini aktarma dönemini resmen başlattıWhatsApp sohbet geçmişini aktarma dönemini resmen başlattı

PAYLAŞ