WhatsApp'a alternatif olan 6 uygulama - Haberler - indir.com

WhatsApp'a alternatif olan 6 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-10 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en önemli mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın sözleşmesi 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren değişiyor. Yeni değişikliklerin ardından WhatsApp, Facebook ile kullanıcıların verilerini paylaşacağını açıkladı ve bunu tercih etmeyen kullanıcılar da WhatsApp  hesaplarını tamamen silebileceklerinin bilgisi verildi. Yeni sözleşmenin açıklanması ile beraber sosyal medyada WhatsApp ile ilgili çeşitli eleştiriler yapıldı. 

WhatsApp sözleşmesi 8 Şubat 2021’den itibaren değişiyor. Yeni değişiklikten sonra WhatsApp, Facebook ile kullanıcıların verilerini paylaşacağını açıkladı ve bunu istemeyen kullanıcılara da WhatsApp hesaplarını silebileceklerini söyledi. Yeni sözleşmeyi hayata geçirmesinin ardından sosyal medyada WhatsApp’a yönelik tepkilerin ardı arkası kesilmiyor…

WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamaları

  • Signal Private Messenger
  • Telegram
  • Kik
  • Keybase
  • BiP

Signal

Güvenli küresel iletişim sağlamak için açık kaynaklı bir gizlilik teknolojisi geliştirmek mantığı ile yola çıkarak bu noktaya gelen Signal Foundation tarafından geliştirilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bu platform üzerinden arkadaşlarınızla, eşinizle yani dilediğiniz herkesle güvenli bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Uçtan uca şifreleme teknolojisi WhastApp ile hayatımıza giren bir kavram gibi görünüyor olsa da aslında Signal'de halihazırda var olan bir özellikti. Sunulan güvenlik ve gizlilik ayarları sebebiyle Signal, dünyada özellikle de gazeteciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. WhatsApp sözleşmesi ile platformu kullanmaktan vazgeçenler için Signal iyi bir alternatif olabilir. Android, iOS, Windows, macOS, Linux platformlarında ücretsiz olarak kullanılıyor. 

Android için Signal Private Messenger indir

iOS için Signal Private Messenger indir

Telegram

En iyi WhatsApp alternatiflerinden biri olan Telegram, halen WhatsApp'ın karşısında dimdik duran platformların başında geliyor. Signal gibi açık kaynak kodlu bir platform olan Telegram WhatsApp'a alternatif olarak kullanılabilecek en önemli uygulamaların başında geliyor. WhatsApp uygulamasında bulunan mesajlaşma özelliğine ek olarak Telegram 100.000 kişiye kadar katılımcıyı destekleyen grup, kanal, özel kullanıcı adları ve 1.5 GB'a kadar dosya paylaşma gibi ekstra özellikler sunuyor. Bununla beraber Telegram'da uçtan uca şifreleme ve kaybolan mesajlar özelliğini kullanıcıların beğenisine sunuyor. Android, iOS, Windows Phone, macOS, Linux platformlarında ücret ödemeden kullanabilirsiniz. 

Anroid için Telegram indir

iOS için Telegram indir

Kik

Telefon numarasını kullanmadan dahil olacağınız bir mesajlaşma uygulaması isterseniz Kik size yardımcı olur. WhatsApp, Telegram, Signal gibi mesajlaşma uygulamalarının her biri kayıt olmak için telefon numarası kullanımını zorunlu kılıyor. Fakat Kik uygulamasında bu şekilde bir zorunluluğu yoktur. Kik uygulamasına e-posta adresinizi kullanarak kayıt olabilirsiniz. WhatsApp platformu için alternatif olarak kullanılacak Kik ile beraber mesajlaşma işlemlerini anında halledebilirsiniz. Mesaj, emoji, çıkartma, GIF, fotoğraf/video paylaşma ve grup sohbetleri gibi tüm önemli özelliklere Kik’te de erişebiliyorsunuz. WhatsApp kullanıcı sözleşmesi sebebiyle artık WhatsApp’ı kullanmak istemiyorsanız, Kik uygulamasını deneyebilirsiniz. Android ve iOS platformlarında ücretsiz olarak kullanılır. 

Android için Kik indir

iOs için Kik indir

Yer alternatif BiP

WhatsApp uygulamasına yerli bir alternatif olarak değerlendirilen BiP, tamamen Türk girişimciler tarafından geliştirilen ve iddialara göre sunucularının da Türkiye'de yer aldığı mesajlaşma uygulamasıdır. BiP’i aslında küçük bir sosyal ağ olarak da tanımlamak mümkün, zira platformda mesajlaşmanın ötesinde farklı aktiviteler yapabileceğiniz özel bölümler bulunuyor. Platformun en sevilen özelliği Acil Durum servisi sunuyor olmasıdır. Yani acil durumlarda istediğiniz kişilere anlık olarak konumunuzu göndermenizi sağlayan başarılı bir uygulamadır. 

Android için Bip indir

iOS için Bip indir





PAYLAŞ