WhatsApp, yılbaşı arifesinde gönderilen mesaj sayısıyla rekor kırdı - Haberler - indir.com

WhatsApp, yılbaşı arifesinde gönderilen mesaj sayısıyla rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 21:29:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler ve çok kullanılan mesajlaşma servisi olan WhatsApp, yılbaşı gecesinde inanılmaz bir rekora imza attı. Sosyal medya devi Facebook’ın kapsamında bulunan uygulama yılbaşında 100 milyardan fazla mesaj trafiğine sahip oldu. WhatsApp, 2009 yılında Jan Koum ve Brian Acton tarafından geliştirilmiş ve App Store’da yayınlanmıştı. İlk beş yılında büyük bir yol ilerleyen uygulama tüm dünyanın kullandığı bir mesajlaşma uygulaması haline geldi. Geçmişi bir girişimcilik hikayesine dayanan ürün WhatsApp, 2014 yılında göstermiş olduğu bu başarı sonrasında 19 milyar dolara Facebook tarafından satın alındı. ABD’li şirket Facebook’un elinde baştan aşağı yenilenen ve gelişen uygulama bugün itibariyle milyarlarca kişi tarafından kullanılan bir iletişim aracı haline geldi.

WhatsApp’tan yılbaşında mesaj gönderme rekoru

WhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellikWhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellik

Ülkemizde 50 milyon seviyesinde WhatsApp kullanıcısı bulunurken, 10 yıllık hayatını yıl başında geride bırakan uygulama oldukça yüksek bir rekora imza attı. WhatsApp, 31 Aralık tarihinde 100 milyardan fazla mesaj trafiğine sahip oldu. Dünya genelinde inanılmaz bir trafiğe maruz kalan WhatsApp’ın yılbaşında gönderilen 100 milyar mesajın 12 milyarından fazlasının fotoğraf olduğu belirtiliyor. Bu dev mesajlaşma trafiğinin büyük bir kısmı ise Hindistan’da gerçekleşiyor. Sadece Hintli kullanıcıların yılbaşı trafiğinde 20 milyardan fazla mesaj gönderdiği belirtiliyor.

Facebook çatısı altındaki WhatsApp’ın bu rekorunda metin mesajları zirvede olurken, sırayla durum, resimli mesaj, arama ve sesli mesaj özellikleri yer alıyor.


2020'de WhatsApp'ın desteğini keseceği cihazlar2020'de WhatsApp'ın desteğini keseceği cihazlar
WhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellikWhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellik

PAYLAŞ