Whatsapp yedekleri Google Drive'da kota yemeyecek! - Haberler - indir.com

Whatsapp yedekleri Google Drive'da kota yemeyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-29 11:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

WhatsApp ile Google arasında yapılan yeni anlaşma ile birlikte WhatsApp yedekleri için Google Drive’da özel bir imtiyaz sağlandı. İşte detaylar.

WhatsApp ile Google geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek önemli bir iş birliğine imza attı. Yapılan anlaşmada WhatsApp kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlanırken WhatsApp yedeklerinin Google Drive’da saklanması hedeflendi. Yapılan açıklamalarda anlaşmanın 12 Kasım itibari ile geçerli olacağı belirtilirken bu tarihten sonra WhatsApp kullanıcıları kota sorunu olmadan bu yeniliği kullanmaya başlayabilecek.

Google Drive İle Artık Tüm Bilgisayarınızı YedekleyebileceksinizGoogle Drive İle Artık Tüm Bilgisayarınızı Yedekleyebileceksiniz

Whatsapp'ta Anlık Konum Nasıl Paylaşılır?

Her şey yedeklenecek!

WhatsApp kullanıcılarının medyadan yazışmalara kadar tüm yedekleri alabileceği Google Drive, kota sorunu olmadığından dolayı geniş bir arşiv oluşturulmasına imkan sağlayacak. Normal kullanıcılar için Google Drive’da kota uygulanırken büyük boyutlu dosyaların saklanması adına bu durum sorun teşkil edebiliyordu. Fakat WhatsApp ile Google arasındaki yeni anlaşma en azından WhatsApp kullanıcılarının yedekleme konusunda sorun yaşamasını önleyecek.

Google Drive kullanımı artacak

WhatsApp ile Google arasında yapılan bu anlaşma iki firma için de avantaj sağlayacak. Öyle ki Google anlaşma ile birlikte tüm Android cihazlarda Google Drive kullanımı arttıracak. WhatsApp ise kullanıcılarına ücretsiz ve sınırsız bir şekilde depolama alanı yaratmış olacak. Kazan kazan anlaşması olarak değerlendirilen bu yeni anlaşma, firmaların kullanım istatistiklerini de arttıracak önemli bir gelişme olarak görülüyor. Özellikle WhatsApp kullanan kişi sayısının 1.5 milyar olduğu göz önünde tutulduğunda Google’ın da karlı bir anlaşmaya imza attığı söylenebilir.

1 yıllık süre bulunacak

WhatsApp yedekleri için belirli kriterlerin getirildiği yenilikte 1 yıl boyunca güncellenmeyen yedekler sistemde kalmayacak ve silinecek. Bu nedenle depolama konusunda kişilerin otomatik bir yedekleme planı yapması gerekeceği gibi 1 yılı geçemeyecek şekilde yedekleme işlemlerinin uygulanması gerekecek. Yedekleme politikası olarak adlandırılan yeni özellik için 12 Kasım tarihi itibari ile kullanıma geçiş yapılacağı gibi yedekleme konusundaki aşamalar da paylaşıldı.

WhatsApp kişinin güvenlik kodunu değiştirdi bildirimi nedir?


Google Drive'ın Yeni Sistemi 28 Haziran'da KullanılabilecekGoogle Drive'ın Yeni Sistemi 28 Haziran'da Kullanılabilecek
Google Drive'dan Üzecek Bir Haber GeldiGoogle Drive'dan Üzecek Bir Haber Geldi
Google Drive'ın ücretli sürümü Google One olarak karşımıza çıkacakGoogle Drive'ın ücretli sürümü Google One olarak karşımıza çıkacak

Yeni Google Drive Tanıtım Videosu


PAYLAŞ