WhatsApp vergisi geldi! - Haberler - indir.com

WhatsApp vergisi geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-18 10:04:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Yurt dışına çıkan insanlar ücretsiz görüntülü, sesli ve yazılı görüşmelerini gerçekleştirmek için en başta WhatsApp ve FaceTime kullanıyor. Bu internet üzerinden çalışan uygulamalar sayesinde herhangi bir WiFi ile ücretsiz bir şekilde iletişim kurmak mümkün oluyor.

WhatsApp vergisi Lübnan'da duyuruldu!

Özellikle son yıllarda büyük finansal kriz geçiren Lübnan'dan oldukça ilginç kararlar geliyor. Bakanlar Kurulu başta WhatsApp olmak üzere Facebook ve FaceTime gibi internet üzerinden görüşme yapılmasını sağlayan sesli ve görüntülü aramalardan ücret alınacağı duyuruldu.

Avrupa Birliği: Teknoloji Devleri de VergilendirilmeliAvrupa Birliği: Teknoloji Devleri de Vergilendirilmeli

Lübnan'da ekonomik durumların kötüleşmesi ve iletişim için kullanılan araçlara gelen yeni vergiler en başta Beyrut olmak üzere bir çok kenti ayağa kaldırdı. WhatsApp vergisi adıyla duyurulan vergi halk arasında büyük bir tepki topladı ve bu ücret 20 cent olarak açıklandı. Hükümet protestolar sebebiyle de bütçe açığını azaltmak için bu kararı almak zorunda olduğunu belirtti, Beyrut şehir merkezinde toplanmış olan protestocular hükumetin yeni vergiler konularında geri adım atmasını istedi.

Protestocular WhatsApp uygulamasına vergi ve yasak uygulanamayacağını söylerken bu vergilerin yanı sıra yemek bulamadıklarını belirtiyorlar. Sokağa dökülen Lübnan halkı lastik yakarak sokakları kapattı.Uzun süren eylem ve yürüyüşlerin ardından Lübnan Telekomünikasyon Bakanı Mohamed Choucair, Lübnan yayıncılara ulaşarak WhatsApp için verdikleri bu vergi kararlarının iptal edildiğini duyurdu. Bir diğer yandan Başbakan Hariri'nin Cumhurbaşkanı Mişel Aun ile gerçekleştirilen telefon görüşmesinden sonra bugün Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayında gündem için toplanılacağı belirtildi. Hükümet tarafından iletişime, özellikle de sosyal iletişim ağlarına WhatsApp uygulamasına vergi getirme fikri Beyrut ve diğer yakın kentlerde uzun süren protestolara sebep oldu.

Halk tarafından büyük tepkiler geldi. Bu tepkilerin sonucunda internet üzerinden yapılacak sesli ve görüntü aramalardan yıllık 200 milyon dolar gelir elde edilmesi beklendi. Lübnan'da iki GSM operatörü tanıttığı tarifeler ile linç yedi. Bu tarifeler çok pahalı olduğu için insanlar normal telefon görüşmelerini değil, WhatsApp görüşmelerini tercih etti. Kullanıcıların normal çağrılar yerine WhatsApp ve FaceTime kullanması da bu yüksek fiyatların en büyük yardımcısı oluyor. Kullanıcıların telekom çağrılarını değil WhatsApp gibi çözümleri kullanması 2017-2018 yılları arasında gelirleri yüzde 33 azalttı.


Vergi Teknolojilerinin Lideri Sovos, Foriba'yı Satın Aldı!Vergi Teknolojilerinin Lideri Sovos, Foriba'yı Satın Aldı!
Akıllı Telefonlara Yeni Vergiler GelebilirAkıllı Telefonlara Yeni Vergiler Gelebilir

PAYLAŞ