WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını kısıtlayacak - Haberler - indir.com

WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını kısıtlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-19 09:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir gizlilik sözleşmesiyle tepki çeken WhatsApp kullanıcıların uygulamayı kullanmaya devam edebilmeleri için 15 Mayıs’a kadar yeni politikaları kabul etmesi gerektiklerini hatırlatan bir mesaj yayımladı.

WhatsApp tarafından yayımlanan mesajda “Değişikliklere aşina olmanız amacıyla yeni kuralların benimsenmesi için verdiğimiz süreyi 15 Mayıs’a uzatmıştık. Verilen zamana kadar yeni politikaların kabul edilmemesi halinde WhatsApp hesabınız silinmeyecektir. Ancak değişiklikler kabul edilene kadar hesabınızın işlevselliği sınırlandırılacaktır. Kısa bir süre için bildirimleri ve aramaları alabileceksiniz. Fakat uygulamada mesaj okuyup gönderemeyeceksiniz.” ifadelerine yer verildi. Bu da demek oluyor ki kullanıcılar uygulamayı kullanmak için yeni kuralları kabul etmek zorunda. Kullanıcılar, bu gelişmeyle birlikte eski mesaj ve hesap raporlarını 15 Mayıs’a kadar dışa aktarmaları gerekiyor. Aksi takdirde bu mesajlara hiç ulaşamama riskleri var.

WhatsApp'a iOS'da güncelleme geldiWhatsApp'a iOS'da güncelleme geldi

WhatsApp Web'in heyecanla beklenen özelliği geliyor

Şirket bu açıklamasıyla hesaplarını silmek isteyen kullancılar için geri dönüş olmadığını belirtti. Uygulamayı kullanmaya devam etmenin şartı ise Facebook ile veri alışverişi yapmasını onaylamak. Başlangıçta, bu kuralların yılın başından itibaren geçerli olmasına karar verilse de kullanıcılardan ve ülke yönetimlerinden gelen tepkiler şirketi bu süreyi 15 Mayıs tarihine kadar uzatmaya zorladı. Ülkemizde dahil olmak üzere hala pek çok ülkede soruşturmaları devam eden şirket ise bu kararından vazgeçemeyecek gibi görünüyor. Bu nedenle kullanıcıların uygulama hakkındaki kararını da kısa süre içinde vermesi gerek. Ayrıca bu tarihten sonra sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların sohbet yedeklerine erişemeyeceklerinin altını çizmekte de fayda var.

Eğer WhatsApp yerine farklı bir uygulama kullanmak istiyorsanız yedeklemelerinizi şimdiden yapmanızı öneririz. Gizlilik konusunda en iyi uygulamalardan biri de şimdilik Singal olarak görünüyor. İkinci sırada ise Telegram uygulaması yer alıyor. WhatsApp’ın yeni sözleşmesini açıklamasının arından ciddi bir kullanıcı kazanan bu uygulamaların ilerleyen dönemlerde daha çok tercih edileceği düşünülüyor.


Whatsapp arkaplan nasıl değiştirilir?Whatsapp arkaplan nasıl değiştirilir?

PAYLAŞ