WhatsApp Sesli Mesajları Metne Dönüştürecek - Haberler - indir.com

WhatsApp Sesli Mesajları Metne Dönüştürecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-13 12:11:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Mesajlaşma platformu WhatsApp, son dönemlerde farklı yeniliklerle kullanıcılarına daha verimli bir uygulama sunuyor. Sohbet baloncuklarıyla tasarımda yapılan değişikliğe ek olarak Google Drive ve iCloud üzerinde uçtan uca şifreleme sistemini de kullanıma sunan WhatsApp’ta şimdi yepyeni bir özellik kullanıcıları bekliyor.

WhatsApp’ta Sesli Mesajlar Değişiyor!

WhatsApp için geliştirilen yeni özellikte, sesli mesaj olarak gönderilen içerikler, WhatsApp tarafından artık metne dönüştürülecek. Böylece kullanıcılar sesleri dinlemeye gerek kalmadan WhatsApp sesli mesajlarını okuyabilecek.  Şu anda yeni özellik hala geliştirme aşamasında ve başlangıçta WhatsApp'ın iOS uygulaması için geliştirildi. Bu nedenle iOS testlerinde görülen ilk detaylar ile birlikte WhatsApp’ın yeni sürümüne dair pek çok detay şimdiden öğrenildi.

WhatsApp’ın Yeniliği İsteğe Bağlı Olacak

WhatsApp’ın yenim özelliği hakkında en çok dikkat çeken detay, isteğe bağlı bir özellik olması. Zira kullanıcıların mevcut özelliği kullanabilmesi adına telefonlarda WhatsApp’a yeni bir yetki vermesi gerekecek. Sesi analiz ederek metni dökmek için bu yetkiyi uygulamaya vermeyenler ise WhatsApp’a getirilecek yeni özelliği kullanamayacak. Wabetainfo uzmanları tarafından yapılan ilk incelemelerde WhatsApp’a yetki vermenin herhangi bir olumsuzluk ve risk taşımadığı belirtildi. Araştırmalara göre sesli mesajlar için yapılan transkripsiyonlar sadece cihazda saklanacak. WhatsApp veya Facebook sunucusuna gönderilmeyecek ve paylaşılmayacak.  WhatsApp özelliği kullanırken, Apple'ın “Konuşma Tanıma” teknolojisini kullanacak. Rapora göre, çalışmalar 'Transkript' başlıklı ayrı bir bölümde gerçekleşecek. Açıklamalarda “Bir mesajın dökümü ilk kez yazıldığında, dökümü yerel olarak WhatsApp veri tabanına kaydedilir. Bu nedenle daha sonra dökümünü görmek isterseniz tekrar kopyalamanız gerekmez” deniliyor. Bu bakımdan sesli mesaj özelliği ile birlikte kullanıcılar yepyeni özellikleri de deneyimleyebilecek.

Android’e De Gelecek!

WhatsApp’ın yeni özelliği hakkında paylaşılan ilk raporda özelliğin iOS cihazlarda test edildiği belirtilmiş olsa da başlangıç testleri iOS’ta yapılacak. Bu nedenle özellik, tüm geliştirme süreçleri tamamlandıktan sonra Android cihazlara da gelecek.

WhatsApp’ın yeni özelliğine dair test süreçleriyle birlikte ilk ekran görüntüleri de paylaşılmış durumda. Özelliğin nasıl çalışacağına dair şimdiden bilgi almamızı sağlayan yeni ekran görüntüleri, WhatsApp’ta metin ve ses konusunda yepyeni bir döneme işaret ediyor. Paylaşılan ilk ekran görüntüleri ise şöyle;





PAYLAŞ