Whatsapp online mesajlaşma uygulamaları arasında dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması. Kullanıcı sayısı her geçen gün artış gösteren bu uygulama kullanıcılarının güvenliği için zaman zaman yeni önlemleri alıyor. Bu önlemler arasında güvenlik kodu uygulaması en popüleri.

Her bir sohbette gönderdiğiniz mesajların ve yaptığınız aramaların uçta uca şifrelenmiş olduğunu onaylayan kendine ait bir güvenlik kodu bulunmaktadır. Bu kodu kişi bilgisi/grup bilgisi ekranında QR kodu ve 60 haneli bir numara olarak bulabilirsiniz. Bu kodlar her bir sohbet için özgündür. Her bir sohbete gönderdiğiniz mesajların uçtan uca şifrelenmiş olduğunu onaylamak için bu kodları sohbet ettiğiniz kişilerle karşılaştırabilirsiniz. Güvenlik kodları, siz ve sohbet ettiğiniz kişiyle paylaştığınız özel anahtarın görünür versiyonlarıdır. Bunlar gizli tutulur.

Whatsap güvenlik kodu neden değişir ?

İkinci kişilerle yaptığınız konuşmaların gizli kalabilmesi için konuştuğunuz kişinin profiline girip şifreleme seçeneğine tıklayarak ekranda görülen güvenlik kodunu taratmanız ve aynı zamanda karşınızdaki kişi ile eşleştirmeniz gerekmekte. Karşınızdaki kişiyle yapacağınız bu işlemi eğer iptal ederseniz muhatabınız olan kişiye güvenlik kodu değişti uyarısı gider. Bunun yanında telefon numaranızı değiştirmeniz durumunda yeni bir cep telefonunda kullanılırsa veya Whatsapp programı telefonunuzdan silinip yeniden yüklenirse , eşleşme yapılan kişinin ekranına kod değişti uyarısı yer alır.

Güvenlik kodu değişti ibaresi kullanıcılar tarafından yanlış anlaşılabiliyor. Bu ibare ekranında yer alan kullanıcılar karşı kişinin kendisini engellediğini düşünebiliyor. Ancak durum ifade ettiğimiz gibidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir