Whatsapp kaybolan mesajlar için zamanlayıcı test ediyor - Haberler - indir.com

Whatsapp kaybolan mesajlar için zamanlayıcı test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-16 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması WhatsApp, kaybolan mesajlar modunda zamanlayıcı ayarlarını Android işletim sistemi tercih edenler için teste açık bir hale getirdi. 

WhatsApp Android sürümünün kaybolan mesajlar için zamanlayıcı ayarlarını test ettiği dile getirildi. Facebook bünyesinde yer alan anlık mesajlaşma uygulaması şu an için kaybolan mesajlar özelliği üzerinde çalışmalara devam ediyor ve yeni bir rapora göre Android kullanıcılarının gizliliğinde kısa ömürlü olan mesajlar adına farklı zamanlamalar ayarlamasına izin vermek adına çaba gösteriliyor. En son ki güncellemenin Android 2.21.19.7 için WhatsApp veta sürümünde olduğu gösteriliyor. Şirket, zamanlayıcı özelliğini tüm Android ve iOS kullanıcıları için ne zaman aktif hale getireceği konusunda ise henüz bir açıklamada bulunmadı. 

Whatsapp Kasım ayından itibaren 48 telefon modelinde çalışmayacakWhatsapp Kasım ayından itibaren 48 telefon modelinde çalışmayacak

WhatsApp özellik izleyicisi WABetaInfo’ya göre, değişikliklerin WhatsApp Android 2.21.19.7 beta sürümü ile beraber mevcut olunduğu görülüyor. Konuyla ilgili olarak paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, varsayılan kaybolan mesajlar zamanlayıcısı uygulamanın gizlilik ayarlarında yer alan "Kaybolan Mesajlar" kısmında yer alacak. Kullanıcılar, kaybolan mesajlar adına buradan bir zaman sınırı koyabilecek. Zaman sınırı seçenekleri arasında 90 gün, 7 gün ve 24 saat seçenekleri yer alıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda, kullanıcıların geçici mesajlar özelliğini kullanmak istememesi halinde "Kapalı" seçeneği de yine özellikler arasında yer alacak. Kullanıcılar, zamanlayıcı özelliğini aktif hale getirdiklerinde seçilen süreden sonra WhatsApp sohbetleri otomatik bir şekilde silinecek. 

Yakın zamanda sunulacak olan bu son özellik, kullanıcıların önceden ayarlanmış olan yeni günlük bir sürenin ardından seçilen bireysel ve grup sohbetlerindeki mesajları silmelerine imkan tanıyan halihazırda bulunan "Kaybolan Mesajlar" özelliğinin bir uzantısı olarak sunuluyor. WhatsApp, buna ek olarak, iOS kullanıcıları için sesli mesaj transkripsiyon özelliğini de test ediyor. Yeni özellik zaman içerisinde, hem Android hem de iPhone kullanıcıları için kullanıma sunulacak. Son olarak ise şu an geliştirme aşamasında bulunan bu zamanlayıcı ayarlarının ne zaman kullanıcıların karşısına çıkacağı ise belli değildir. WhatsApp uygulamasında yer alacak olan kaybolan mesajlar özelliğinin ne zaman sunulacağı şu an için belli olmasa da yakın zaman içerisinde sunulacağı düşünülüyor. Bu şekilde kullanıcıların işi daha da kolaylaşacak. 

 


Whatsapp son görülme gizlemeye yeni bir özellik eklemeyi planlıyorWhatsapp son görülme gizlemeye yeni bir özellik eklemeyi planlıyor
Whatsapp'ta gerçekten uçtan uca şifreleme var mı?Whatsapp'ta gerçekten uçtan uca şifreleme var mı?
Whatsapp sohbet silme özelliğini geliştirmeyi planlıyorWhatsapp sohbet silme özelliğini geliştirmeyi planlıyor

PAYLAŞ