Whatsapp Kasım ayından itibaren 48 telefon modelinde çalışmayacak - Haberler - indir.com

Whatsapp Kasım ayından itibaren 48 telefon modelinde çalışmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-07 17:00:05
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp, 48 farklı model akıllı telefon kullanıcıları için artık mesajlaşma servisi için destek sunmayacak. Yakın zamanda bu modeller tamamen WhatsApp’ı kullanamayacak duruma gelecekler. 1 Kasım’da Facebook’un sahip olduğu WhatsApp platformu, SSS bölümüne göre Android 4.1, iOS 10 ve KaiOS 2.5.1’den daha eski işletim sistemine sahip telefonlarda uygulamanın desteğini kesecek. Bu modellerin hiçbirinde WhatsApp desteği olmayacakken, uygulama ile uyumsuz olacaklar. Aşağıda yer alan listede sizin de kullandığınız bir cihaz var ise yeni bir modele geçmeniz gerekecek diyebiliriz.

WhatsApp 48 modele desteğini kesiyor

Whatsapp İrlanda'ya 225 milyon euroluk ceza!Whatsapp İrlanda'ya 225 milyon euroluk ceza!

Bazı cihazların kaldırılması ile beraber şirket bir blog gönderisinde “en çok istenen özelliklerden biri” diye isimlendirdiği yeni bir özelliği de tanıttı. Kullanıcıların IOS’tan Samsung Android cihazlara geçiş yaparken sohbetlerini kolayca taşımasına olanak sağladı. Bu özellikten önce iOS sohbet geçmişleri iCloud hesabında saklanırken, Android sohbet geçmişleri Google Drive üzerinden kayıt altına alınmaktaydı. Bu durumda ise farklı işletim sistemine sahip cihazlarda aktarım problemi ortaya çıkıyordu. Bu yeni özellik ile beraber ise sadece sesli mesajları, fotoğrafları ve videoları taşımayı sağlamaktadır.

Arama geçmişi yada görünen kişilerin isimlerini içermez. Ayrıca Android 10 yada sonraki sürümlerini çalıştıran herhangi bir Samsung cihazında mevcut olarak kullanılacaktır. Yakın zamanda ise aşağıdaki Android cihazlar için destek kesilecektir.

Birinci nesil iPhone SE, 6s ve 6s Plus, Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy S2, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core ve Galaxy Ace 2, LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD ve 4X HD, ve Optimus F3Q, ZTE Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 ve Grand Memo, Huawei Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S ve Ascend D2, Sony Xperia Miro, Sony Xperia Neo ve Xperia Arc S, Alcatel One Touch Evo 7, Archos 53 Platinum, HTC Desire 500, Lenovo A820


WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kişilere ne olacak?WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kişilere ne olacak?
Telegram, Whatsapp ile dalga geçtiTelegram, Whatsapp ile dalga geçti

PAYLAŞ