WhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyor - Haberler - indir.com

WhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-22 16:00:12
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftaki güncellemesiyle video konferans katılımcı sayısını arttıran WhatsApp şimdide QR kod ile kişi ekleme özelliğini iOS kullanıcıları için test etmeye başladı.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp güncellemelerle yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Facebook çatısı altına girdiğinden beri kullanıcı deneyimi açısından oldukça gelişen uygulama için yeni bir özelliğin yolda olduğuna dair ciddi söylentiler var. Hatırlarsanız geçtiğimiz senenin Temmuz ayında WhatsApp’ın Android kullanıcıları için yen bir özelliği test etmeye başladığı ortaya çıkmıştı. Android 2.19.189 beta güncellemesiyle tespit edilen özellik sayesinde, QR kodlar yardımıyla yeni kişileri rehbere ekleme desteği kazanacak olan WhatsApp hakkında bugün ortaya çıkan yeni bilgiler uygulamanın bu özellik üzerindeki çalışmalarına devam ettiğini gösteriyor.

WhatsApp çoklu cihaz desteği test aşamasındaWhatsApp çoklu cihaz desteği test aşamasında

iOS'taki WhatsApp mesajları Android'e nasıl aktarılır?

WABetaInfo’da yayımlanan bir habere göre WhatsApp QR kodla kişi ekleme özelliğini şimdi de iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için test etmeye başladı. Şimdilik sadece beta kullanıcılarının erişimine açılan özellik sayesinde artık kullanıcılar QR kodlar sayesinde ek bir işlem yapmadan rehberlerine yeni kişileri kaydedebilecekler.

Aynı zamanda kişi paylaşımını da kolaylaştırılacak olan bu özellik sayesinde artık WhatsApp üzerinden bir kişi yerine QR kod paylaşabileceksiniz. QR kodları sınırlandırabilme desteği de sunacak olan WhatsApp tüm bunlara ek olarak yanlış kişilerle paylaşılan QR kodlar içinde çeşitli önlemler alıyor. Bu noktada kullanıcılarına en baştan QR kod oluşturma imkanı tanıyacak olan uygulama bu sayede telefon numaralarınızın başka kullanıcıların eline geçmesini de engelleyecek.

Geçtiğimiz sene Adnroid beta sürümünde karşıma çıkan ve gün itibariyle iOS beta kullanıcılarına sunulan QR kod ile kişi ekleme özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmese de, yeni özelliğin iOS ve Android için eş zamanlı olarak yayımlanması bekleniyor.


WhatsApp video konferans katılımcı sayısını 50'ye çıkaracakWhatsApp video konferans katılımcı sayısını 50'ye çıkaracak
Alman fedarel yetkilisi WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönteminin açıkları hakkında uyardıAlman fedarel yetkilisi WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönteminin açıkları hakkında uyardı

PAYLAŞ