Whatsapp iOS kullanıcıları için üzücü haber! - Haberler - indir.com

Whatsapp iOS kullanıcıları için üzücü haber!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-01 13:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Whatsapp’ı iOS platformunda kullanan kullanıcılar için verilen bilgiye göre, artık iOS kullanıcıları Whatsapp’ta reklam görebilir.

 Whatsapp, yıllardır dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması üzerinde taşıyor ve yeni çıkan mesajlaşma uygulamalarına da yerini asla bırakmıyor. Whatsapp’ın bu kadar popüler olmasındaki ilk nedenlerden biri, kullanıcılarına her özelliğini ücretsiz olarak sunması ve kendisinin de tamamen ücretsiz olması. Facebook şirketine bağlı olan Whatsapp, eğer Facebook tarafından alınmasaydı, ücretli bir uygulama olacaktı. Bununla birlikte bilindiği üzere Whatsapp’ta reklam da çıkmıyor. Kullanıcılar uygulamayı hem reklamsız hem de ücretsiz olarak kullanıyor ve bu da uzun yıllardır popülerliğini korumasındaki en üyük yardımcı. Fakat bu durum artık iOS kullanıcıları için değişecek gibi görünüyor.

WhatsApp iOS Sürümüne Yeni Özellikler GeliyorWhatsApp iOS Sürümüne Yeni Özellikler Geliyor

Whatsapp, iOS kullanıcıları için reklamlı oluyor

Whatsapp’ın tercih edilme nedenlerinden biri olan reklamsız olması, artık iOS kullanıcıları için geçerli olmayacak. Facebook, Whatsapp’ı 2014 yılında satın almıştı ve uygulamanın tamamen ücretsiz kalacağına dair açıklama yapmıştı. Fakat WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton, Mark Zuckerberg’in Whatsapp’a reklam alma hedefinin en başından beri olduğunu savunmaktaydı. WABetaInfo tarafından çıkan haberde bu durum doğrulandı. Facebook’un, Whatsapp’a reklam almak için çalışmalara başladığı söylendi.

WABetaInfo, Whatsapp’a reklam alma çalışmalarının olduğunu, Twitter üzerinden attığı tweet ile duyurdu. WABetaInfo, Whatsapp betalarına ilişkin paylaştığı haberlerde, bugüne kadar yüksek oranda doğru tahminler sundu. Bu nedenle WABetaInfo tarafından çıkan son reklam haberinin de doğruluğu yüksek bir ihtimal taşıyor.



PAYLAŞ