WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı! - Haberler - indir.com

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-10 23:44:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, veri gizliliği ile son günlerde gündem olmaya devam ediyor. Güncellemiş olduğu gizlilik ilkeleri ile beraber Türkiye dahil olmak üzere bazı ülkelerde kabul edilmediği taktirde 8 Şubat 2021 tarihinde uygulamanın kullanılamaz hale geleceğini açıklamıştı. Ancak WhatsApp’ın bu yeni gizlilik politikası ile Facebook platformuyla rahat şekilde veri aktarımı yapacağı anlamına geliyor. Bu duruma izin vermeyecek olan kullanıcılar ise WhatsApp kullanamayacaktı. Bu karar kullanıcılar tarafından ülkemizde öyle yoğun bir tepkiyle karşılandı ki, WhatApp uygulamalarını silmeye başladılar. Ancak son saatlerde yaşanan gelişme ile WhatsApp’ın geri adım attığını ve gizlilik politikalarını güncelleyerek bu zorunluluğu ortadan kaldırdığı söyleniyor.

WhatsApp’tan geri adım geldi, gizlilik politikası güncellendi

WhatsApp için çoklu cihaz desteği yoldaWhatsApp için çoklu cihaz desteği yolda

Sosyal medyada ortaya çıkanlara göre WhatsApp platformunun gizlilik sözleşmesini iptal ettiği konuları gündeme geldi. WhatsApp gizlilik sözleşmesini onaylayan kullanıcılar ise söz konusu gizlilik sözleşmesinin nasıl iptal edildiğini araştırmaya başladılar. WhatsApp tarafından resmen 8 Şubat 2021 tarihinde devreye girecek olan ve Facebook ile direkt olarak veri paylaşımına izin veren yeni gizlilik sözleşmesinden vazgeçtiği idddia ediliyor.

Henüz konuya ilişkin herhangi bir resmi kurumdan kesin bilgiler belli olmazken, söylentilerin şuan için sosyal medya kaynaklı olduğunu belirtelim. WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesinde yapacağı herhangi bir güncelleme ve geri adımda haberimizi güncellemeye devam edeceğiz. Şuan için WhatsApp’ın sözleşmesini iptal ettiği iddialarının sürdüğünü belirtelim.


WhatsApp verileri artık Facebook ile paylaşılacakWhatsApp verileri artık Facebook ile paylaşılacak
WhatsApp'a alternatif olan 6 uygulamaWhatsApp'a alternatif olan 6 uygulama

PAYLAŞ