WhatsApp gizlilik sözleşmesi Türkiye'yi kapsamayacak  - Haberler - indir.com

WhatsApp gizlilik sözleşmesi Türkiye'yi kapsamayacak 

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-21 18:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

WhatsApp gizlilik sözleşmesi için Türkiye'de Rekabet Kurumu tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

Dünya genelinde pek çok tartışmaya neden olan ve WhatsApp kullanıcı verilerinin reklam gösterimi gibi farklı servis ve uygulamalarda kullanılmasını hedefleyen yeni gizlilik sözleşmesi, Türkiye'yi kapsamayacak. Rekabet Kurumu tarafından yayınlanan yeni bir basın duyurusu ile duyurulan gelişmeye göre WhatsApp tarafından konu ile ilgili Rekabet Kurumu’na bilgilendirme yapıldığı ve gizlilik sözleşmesin onaylansın ya da onaylanmasın hiçbir şekilde kullanıcı verilerine yönelik herhangi bir işlemin yapılmayacak belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi WhatsApp için uyardıCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi WhatsApp için uyardı

Facebook- WhatsApp Soruşturması Hakkında Basın Duyurusu yayınlandı

21.05.2021 tarihli ve Facebook- WhatsApp Soruşturması Hakkında Basın Duyurusu başlıklı bildiride, gelişme ile ilgili detaylı bir şekilde açıklama yapıldı. Basın bildirisinde 11 Ocak 2021 tarihi itibariyle Rekabet Kurumu tarafından mevcut uygulama hakkında kapsamlı bir şekilde takip başlatıldığı ve güncelleme konusunda geçici tedbir kararının alındığı belirtildi. Tüm dünyada yaşanan süreç ile birlikte 15 Mayıs 2021 tarihine ertelenen güncellemenin bundan sonraki süreçte Türkiye'deki kullanıcıları herhangi bir şekilde etkilemeyeceği de özellikle belirtildi. 

“Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denilerek sonlandırılan açıklama, WhatsApp kullanımlarının Türkiye'deki kullanıcılar için herhangi bir engel ya da kısıtlama olmadan yapılabileceğini gösterdi. Tüm dünyada büyük tartışmalar yaratan bir uygulama sözleşmesinin Türkiye’de bu şekilde yer alması ve WhatsApp’ın Türkiye için istisna uygulaması ise dikkat çekti.



PAYLAŞ