WhatsApp 400 binden fazla hesabı banladı - Haberler - indir.com

WhatsApp 400 binden fazla hesabı banladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-21 18:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Brezilya’da gerçekleştirilen 2018 seçimlerinde sosyal medyada gerçekleştirilen sahte haberler gündeme damga vurmuştu. WhatsApp cephesinden konu hakkında açıklama geldi ve mesajlaşma servisi 400 binden fazla hesabın yasaklandığını belirtti. WhatsApp Brezilya seçimleri sonrasında uzun bir süre geçtikten sonra açıklamasını gerçekleştirdi. Brezilya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yanlış bilgilerin yayıldığına dair bilgiler araştırılıyordu. Daha sonra ise karar verildi ve WhatsApp’ın yapmış olduğu açıklama ile belli hesapların yasaklandığı duyuruldu. Bu sahte haberler sayesinde ise hangi adayların fayda gördüğü veya hangi adayların bu durumdan olumsuz etkilendiği açıklanmış değil.

WhatsApp’tan Brezilya Seçim Kararı Açıklandı

Android WhatsApp'ta sıkıcı sorunAndroid WhatsApp'ta sıkıcı sorun

WhatsApp’ta diğer zamanda herhangi bir uygulamanın veya robotun toplu mesaj göndermesinin, izinsiz mesajlar atılmasının ve grup oluşturulmasının engellendiği açıklandı. WhatsApp’ın şifreli bir platform olduğunu ifade eden şirket, “Otomatik ve toplu mesajlaşma etkinliklerine karşı aldığımız kararlar, mesajlaşma içeriğini değil hesap davranışlarını hedef alıyor” dedi. Ayrıca viral mesajların yayılmaması için uygulamanın daha da geliştirildiğini belirtiyor.

Bildiğiniz üzere Facebook gibi sosyal medya devleri de daha öncesinde ABD seçimlerinde benzer sorunlar yaşamıştı. Şimdi ise 2020 ABD seçimlerindeki yaşanabilecek olası sorun ve etkiler için şimdiden çalışmalara başlamış durumda. Öyle ki Facebook’ta geçmişte yaşanan sahte haberler ile mücadele yine de seçimlere etki etmiş ve platform oldukça fazla eleştirilmişti. Bakalım hem WhatsApp hem de Facebook’un bu noktada seçimlere karşıt alacakları önlemler yeterli olacak mı göreceğiz.


WhatsApp Android için yeni beta güncellemesi geldiWhatsApp Android için yeni beta güncellemesi geldi
WhatsApp’ta ortaya çıkan ciddi güvenlik açığıWhatsApp’ta ortaya çıkan ciddi güvenlik açığı

PAYLAŞ