WeTransfer'den Büyük Hata! - Haberler - indir.com

WeTransfer'den Büyük Hata!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-26 17:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dosya transfer servisleri arasında popüler isim olan WeTransfer, yapmış olduğu açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Şirket yapmış olduğu açıklamaya göre büyük bir hata yaparak 2 gün boyunca yapmış olduğu dosya aktarımlarını yanlış kişilere göndermiş. Ülkemizde de oldukça tercih edilen ve popüler olan WeTransfer, e-posta üzerinden belirlediğiniz kişilere 2 GB’a kadar ücretsiz dosya gönderme imkanı sağlıyor. Oldukça güzel bir işleyiş ve sisteme sahip olan WeTransfer, karşı taraf gönderdiğiniz içeriği indirdiği zaman size bildirim ile haber veriyor. Oldukça güvenilir ve başarılı bir servis olan WeTransfer, bu sefer yaptığı açıklama ile 16 ve 17 Haziran tarihlerinde bazı dosyaları başka kullanıcılara gönderdiğini ifade etti.

WeTransfer Büyük Bir Hata Yaptı

Dosya Paylaşım Servisi WeTransfer'in iOS Uygulaması YayınlandıDosya Paylaşım Servisi WeTransfer'in iOS Uygulaması Yayınlandı

Bu süreçte 2 gün boyunca dosyalar gitmesi gereken e-posta’lara değil başka kişilere gitmiş durumda. Şirket oldukça kritik bir hataya imza atarken, konunun tekrar olmaması için gerekli önlemlerin firma tarafından alındığı belirtiliyor. Dosyası başka kullanıcıya giden kullanıcılara ise bildirim ile haber verdiklerini belirtiyorlar. Bu durum ve hata kullanıcıları oldukça tedirgin ederken, bu hatadan ötürü servisi kullanmayı bırakacak kullanıcılar olduğu belirtiliyor. Özellikle bazı kişilerin hassas içerikli dosyaları olduğundan ötürü başka transfer servislerine yöneldiği ifade ediliyor. Bulut ve internet servisleri ne kadar güvenli olursa olsun, bu tarz yapılan ufak hatalar büyük sonuçlar doğurabiliyor.

2009 yılından beri yayın hayatında olan servisin böyle büyük bir hata yapması oldukça eleştiriliyor. Ayrıca her ay 50 milyondan fazla kullanıcının 1 Petabyte seviyesinde verilerini taşıdığını ve gönderdiğini belirtelim.  


İlgili uygulamalar
WeTransfer Android Uygulaması YayınlandıWeTransfer Android Uygulaması Yayınlandı
WeTransfer nedir nasıl kullanılır?WeTransfer nedir nasıl kullanılır?

PAYLAŞ