Web sayfaları için fotoğraflar ve görseller nasıl optimize edilir? - Haberler - indir.com

Web sayfaları için fotoğraflar ve görseller nasıl optimize edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-20 14:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Web site sahiplerinin  yakından takip ettiği gibi sitede yer alan fotoğraf ve görsellerin hızlı bir performans sunulabilmesi adına optimize edilmesi gerekmektedir. Peki, web sayfaları için fotoğraflar ve görseller nasıl optimize edilir?

Fotoğraflar için optimizasyon işlemleri genelde kalite düşürdüğü için çoğu kişi için uygun değildir. Fakat kalite düşürmeden fotoğraf boyutlarının daha düşük seviyelere çekilebilmesi mümkündür. Bu nedenle anlatacağımız optimizasyon adımlarını takip ederek fotoğraflarınızı en uygun hale getirerek web sitelerinizde kullanabilirsiniz. Web sitelerimiz için görsellere yönelik bu şekilde yapacağınız işlemler görsel boyutları düşüreceği gibi sitenizin açılış hızını artıracak ve SEO çalışmalarına olumlu yönde bir katkı sağlayacaktır.

Adım adım Web sayfaları için fotoğraflar ve görseller için optimize işlemleri

Kaliteden ödün vermeden fotoğrafların boyutunu düşürmek istediğiniz durumlarda programlardan destek almanız gerekir. Farklı programlar farklı özellikleriyle ön plana çıktığı gibi sizler için en iyilerini öneriyoruz. İşte web sayfaları için fotoğraflar ve görseller optimizasyonunda tercih edebileceğiniz uygulamalar;

Color Quantizer

Uygulamanın en önemli özelliklerinden bir tanesi bilgisayarda kurulmadan kullanılabilmesi. Taşınabilir yapısı sayesinde flash belleklerinizde dahi bulundurabileceğiniz bu uygulama ile ihtiyacınız olduğu her an fotoğraf ve görsel optimizasyonu yapabilirsiniz.

Sqoosh APP

Eğer bu konuda daha pratik ve online bir çözüm arıyorsanız bu online uygulamayı kullanabilirsiniz. Ücretsiz bir servis olarak dikkat çeken uygulama sayesinde fotoğraflarınızı küçültmeniz mümkün. Fakat işlemlere başlamak adına hangi dosyayı küçültmek istiyorsanız bunu ilk olarak web sitesinde yer alan uygulamaya yüklemeniz ve ardından uygulama tarafından küçültülen uygun fotoğrafı bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Bu açıdan biraz zahmetli görülebilir.

JPEGmini

Bilgisayar yükleyerek kullanabileceğiniz bu uygulamada, sürükle bırak yöntemi ile kolay bir şekilde fotoğraflarınızın boyutunu küçültebilirsiniz. Üstelik sunduğu seçenekler sayesinde farklı ve kendinize özgü optimizasyon yapmanız söz konusu.

Bu uygulamaları kullanarak fotoğraflarınızı boyut olarak küçültebilir ve kaliteden olabildiğince ödün vermeden fotoğraflarınızı saklama şansı elde edebilirsiniz. Web sitenizde özellikle Wordpress gibi farklı bir altyapı kullanıyorsanız eklenti olarak yine seçeneğiniz oldukça fazladır. Bu bakımdan isterseniz bu tip yöntemleri de yine göz önünde bulundurarak tercih edebilirsiniz.





PAYLAŞ